Twitter profil Vjerice Radete ponovo aktiviran

Radiosarajevo.ba
Twitter profil Vjerice Radete ponovo aktiviran
Foto: Kurir.rs / Vjerica Radeta

Twitter profil potpredsjednice Skupštine Srbije i članice Šešeljeve Srpske radikalne stranke Vjerice Radete ponovo je aktivan nakon što je nekoliko dana bio ugašen.

Njen sramni tweet o smrti predsjednice Udruženja “Majki Srebrenice” Hatidže Mehmedović izazvao je mnoge osude građana Bosne i Hercegovine pa i Srbije, kao i srbijanskih političara i medija.

"Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?", napisala je bez imalo stida i srama Radeta.

Ovaj sramni tweet ubrzo je obrisan da bi bio deaktiviran i Twitter profil Vjerice Radete. Nekoliko dana stajao je deaktiviran da bi ponovo bio danas aktivan.

Podsjećamo, Predstavnici Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno-demokratske partije zatražili su da se potpredsjednica Skupštine Srbije i članica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta hitno smjeni s te dužnosti zbog izjava o smrti predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije