Tužna vijest: Preminula hrabra Ena Šarac

0
Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: Preminula hrabra Ena Šarac
Foto: RTL.hr / Preminula Ena Sarac

Preminula je Ena Šarac. Unatoč borbi sa mnoštvom bolesti, sa operacijama i liječenjima, nažalost, ovu bitku nije dobila.

Ena se godinama borila protiv tumora na mozgu, a zatim je dobila i leukemiju. U aprilu je bila na operaciji glave u KBC-u Sestre Milosrdnice jer se otkrilo da ima i bolničku bakteriju MRSA, koju je zaradila nakon prethodne operacije u Osijeku, piše Dnevnik.hr.

Oporavak je krenuo u dobrom smjeru, redovito se javljala na Facebooku i šalila na svoj račun, puna duha i pozitive. Nažalost, bolest je ipak bila jača.

Iz bolnice KBC-a Sestre milosrdnice su nam potvrdili tužnu vijest. Od Ene se na njenom Facebook profilu opraštaju i njeni prijatelji.

Ena Šarac godinama se borila sa cijelim nizom bolesti, koje je u šali zvala svojim podstanarima. Njen prkosni smiješak mnogima je bio sinonim za hrabrost. Zbog svega, dobila je i nagradu Ponos Hrvatske.

Imala je pet hirurških otvaranja glave, operirala je nogu, pobijedila je nekoliko sepsi, dobila dijabetes i više od godine dana bila je prikovana za invalidska kolica. Posljednja operacija u zagrebačkom KBC-u Sestre Milosrdnice trajala je 13 sati, a nekoliko dana nakon javila se svojoj majci.

''Pričale smo sat vremena i kaže da ju ništa ne boli osim malo noge iz koje su joj vadili žilu za presađivanje. Ljubav moja. Bori se i dalje lavice moja'', napisala je mama na Facebooku.

Bitku s tumorom započela je sa sedam godina, a zbog svoje neustrašivosti i volje za životom ohrabrivala je druge bolesnike. Jednom je prilikom pokušala prodati svoj laptop da bi prikupila novac za liječenje. Međutim, Hrvatska je još jednom pokazala da ima veliko srce te su donacije pristizale iz svih krajeva.

Njen optimizam i snaga davali su snage i njenim roditeljima. Unatoč mnogim lošim prognozama doktora, svaki put je dokazala koliko je njena borba i volja za životom jača od svega, ipak, zato je i prozvana hrabrom lavicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije