Tužna ispovijest razrednika dječaka koji je preminuo od koronavirusa

0
Radiosarajevo.ba
Tužna ispovijest razrednika dječaka koji je preminuo od koronavirusa
Foto: Društvene mreže / Šesnaestogodišnjak iz Kruševca preminuo od koronavirusa

Porodica dječaka A.C. (16) iz Kruševca koji je preminuo od koronavirusa, je zavijena u crno, a ništa manje ni njegovi školski drugovi.

Vijest da je preminuo njegovom odjeljenju saopćio je razrednik Miljko Đokić.

"Najteže je bilo stati pred decu i saopštiti im tužnu vest. Bio je to šok za sve, a posebno za njegovog najboljeg druga, čiji su roditelji došli u školu", priča razrednik, prenosi Blic.rs.

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

Đokić dodaje da je u kontaktu sa porodicom preminulog đaka - razgovarao je sa njima na kapiji porodičnog doma, budući da su i oni u izolaciji.

U Hemijsko-tehnološkoj školi u srijedu je održana vanredna sjednica Odjeljenskog vijeća, a određeno je da nastava u obje smjene danas počne minutom šutnje, u znak počasti preminulom učeniku.

"Kako se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji gde su sva okupljanja zabranjena, i mi kao škola donosimo odluku da neće biti grupnog okupljanja na sahrani niti obeležavanja ustaljenih protokola", kažu u Hemijsko-tehnološkoj školi.

Iz škole su sve zaposlene i učenike pozvali da se pridržavaju propisanih mjera. Veliki broj mladih Kruševljana izraze saučešća uputio je preko društvenih mreža.

"Otišao je naš dečak, anđeo, da se igra sa anđelima. Počivaj u miru", navedeno je u jednom od komentara.

Samo dan prije nego što je preminuo Aleksandar, na kruševačkom Novom groblju sahranjen je njegov djed Verislav.

Djed dječaka preminuo je u 75. godini života, a na smrtovnici kojom se rodbina i prijatelji obavještavaju o datumu ukopa među članovima ožalošćene porodice navedeno je i ime unuka, koji je poslije dedine sahrane, kako se ispostavilo, živio svega jedan dan.

Aleksandrov djed nije živio u zajednici s dječakovom porodicom, već sa drugom kćerkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije