Tužilaštvo Novog Pazara o detaljima obdukcije Muamera Zukorlića

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo Novog Pazara o detaljima obdukcije Muamera Zukorlića
Foto: MINA / Muamer Zukorlić

Bivši predsjednik SPP-a i sandžački muftija, Muamer Zukorlić, je na osnovu nalaza obdukcije preminuo prirodnom smrću, saopćilo je danas Više tužilaštvo u Novom Pazaru.

Tužilaštvo navodi da su izmjerene vrijednosti toksičnih metala u dostavljenim uzorcima bile u okviru normalnih vrijednosti i da nisu uzrok Zukorlićeve smrti.

"Uzimajući u obzir Zukorlićevu cjelokupnu medicinsku dokumentaciju i obdukcioni nalaz, njegova smrt je prirodnog porijekla i nastupila je kao posljedica prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja", dodaje se u saopćenju.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Podsjećamo, sin Muamera Zukorlića i predsjednik stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić obavijestio je danas javnost da su stigli prvi rezultati nalaza obdukcije tijela rahmetli muftije.

Zukorlić je saopćio da će porodica sačekati još rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prije nego se obrati javnosti.

Pojedini mediji iz Novog Pazara prethodno su prenijeli nezvaničnu informaciju da je obdukcijski nalaz pokazao da je bivši muftija Muamer ef. Zukorlić preminuo prirodnom smrću, piše portal radiostoplus.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije