Tužba iz RS-a protiv Čedomira Jovanovića

Radiosarajevo.ba
Tužba iz RS-a protiv Čedomira Jovanovića


Izjava Čedomira Jovanovića, predsjednika LDP-a, koju je dao tokom zadnjeg vikenda na sjednici Glavnog odbora kada je poručio prisutnima kako je „RS genocidna tvorevina“, naljutila je Srbe iz regiona.

“Republika Srpska je nastala na genocidu. Na srebreničkom genocidu. Na etničkom čišćenju nezabilježenom u Evropi posle Drugog svjetskog rata”, poručio je Jovanović te izazvao salvu ljutnje u manjem bh. entitetu.

Reagovao je Milorad Dodik i njegov SNSD, koji ga je kroz riječi Rajka Vasića, generalnog sekretara stranke, „zajedno sa drugim političkim babama iz Srbije, uključujući razne ‘lihtašice’, ‘kandićke’ i ostale“ nazvao stranim i bošnjačkim plaćenikom.

Potom je Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske najavila kako će nadležnom sudu u Beogradu uputiti tužbu protiv lidera LDP-a Čedomira Јovanovića. Njihov je stav da je Jovanović uvrijedio sve srpske žrtve iz Drugog svjetskog i Odbrambeno-otadžbinskog rata, javio je RTRS.

On je pozvao Narodnu skupštinu Srbije da se javno ogradi i osudi ovu izjavu Јovanovića koja vrijeđa srpski narod na prostoru Republike Srpske, budući da je LDP parlamentarna stranka u Srbiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije