Oduševljeni prirodom / Turizam cvjeta: Gosti iz Katara sve brojniji u Hrvatskoj

04. 07. 2018. u 20:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 94

Turisti iz arapskih zemalja sve češći su gosti Hrvatske u kojoj ih najviše oduševljava prirodno bogatstvo.

Oni u svojim zemljama imaju sve, žive u luksuzu i raskoši bogatstva, ali nemaju zelenila ni prirode osim pijeska i potpuno je pogrešna slika koja se stvara da bogati turisti iz arapskog svijeta traže samo raskoš, najvišu kategoriju i luksuzne hotele, piše Slobodna Dalmacija.

Zato im smještaj i kategorija hotela nisu važni u poređenju s bogatstvom prirode koju otkrivaju u ovoj zemlji. Voda, šume, izvori, jezera, sve je to njima nevjerojatno, zato se tako oduševljavaju i Plitvicama, istakao je hrvatski biznismen i jedan od vlasnika hotela "Risnjak" Karmen Kraljević. 

Možda upravo u u tome leži odgovor na pitanje zašto iz Katara, kao najbogatije zemlje svijeta, Hrvatska u prvih pola godine ima daleko najveći rast turističkih dolazaka.

Slobodna Dalmacija dalje navodi da je u prvih pola godine u Hrvatsku  stiglo tek nešto malo manje turista iz Katara nego cijele lanjske godine, odnosno 3,225 Katarana koji su tako podebljali svoju donedavno simboličnu statistiku u turističkom prometu Hrvatske za rast od čak 99 posto!

Također, u ovoj godini povećan je broj gostiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojih je 70 posto više nego lani (8457), baš kao i njihovih susjeda iz Omana i Kuvajta, Saudijske Arabije, Bahreina, Sudana...

KOMENTARI (1)