Turisti razočarani našim komšijama: 'Ne idite nikada u Srbiju, nikako.' Ovo je razlog

8
Radiosarajevo.ba
Turisti razočarani našim komšijama: 'Ne idite nikada u Srbiju, nikako.' Ovo je razlog
Foto: Pexels / Beograd

Na Redditu se među putoholičarima povela rasprava o državama koje su ih razočarale i u koje se nikad ne bi vratili, a jedna susjedna država se našla na toj listi. 

Naime, turisti su priznali kako se nikada ne bi vratili u Srbiju te su naveli nekoliko razloga za to.

"Svi su buljili u mene"

"Ako ste drugačije boje kože, nemojte ići. Tamo sam uhvatila let s presjedanjem za London pa zapravo ni nisam napustila zračnu luku jer sam imala samo dva sata pauze između letova. Svaka duša u zračnoj luci zurila je u mene hladno. Mora da je bilo oko 150 ljudi", ispričala je novinarka Bored Pande.

BiH za sedam mjeseci posjetilo 767.675 turista

BiH za sedam mjeseci posjetilo 767.675 turista

"Čak i kad sam kupovala hranu, blagajnica nije razgovarala sa mnom. Samo je buljila u mene dok nisam upitala smijem li nešto kupiti. Osjećala sam se kao kriminalac kojeg treba promatrati. Otkucaji srca su mi se sigurno utrostručili od straha kad mi u prvom mahu nisu dopustili da se ukrcam na let. Nikada nisu vidjeli crnu ženu s britanskom putovnicom i trebalo im je trideset minuta da provjere da putovnica nije lažna", dodala je.

S njenim mišljenjem o Srbiji saglasila se još jedna turistkinja.

"Nekako isto je i za Bugarsku (ja sam iz nje). Obje zemlje su vrlo patrijarhalne i pomalo istočnjačke. Nemamo američke i zapadne vrijednosti ekstremne tolerancije, bez vrijeđanja, itd. Prije je suprotno. Većina ljudi će se zgroziti ako se pojavite kao LGBTQ, crnac ili štogod. Ne svi naravno. Također imamo gotovo nula posto crnaca pa je to još jedan razlog zašto se na njih čudno gleda", pojasnila je.

Koje su se države još našle na listi?

Na listi najrazočaravajućijih zemalja najviše glasova turista dobili su Egipat i Južna Afrika.

Pogledajte kakav su apartman ostavili mladi turisti: 'Nisam htio primiti nove u takvu prljavštinu'

Pogledajte kakav su apartman ostavili mladi turisti: 'Nisam htio primiti nove u takvu prljavštinu'

"Kad sam bio u posjetu piramidama u Egiptu, djevojka ispred mene je bila skoro silovana. Gomila muškaraca ju je okružila kada su naši vodiči bili na minimalnoj udaljenosti", ispričao je jeda komentator.

"Južna Afrika, prekrasno mjesto, ali puno kriminala. Neko me pokušao oteti kad sam imao 9 godina", priznao je drugi.

Među ostalim državama spominjale su se još i Afganistan, Haiti, Kambodža, Saudijska Arabija, Indonezija, Iran, Brazil, Kina, Maroko, Australija, Tajland, Francuska, Turska, Gambija, Čad, Izrael, Pakistan, SAD, Venezuela, Moldavija, UAE, Sirija, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije