Turisti popljuvali biser Jadrana: Nije moguće da je ovako… Ovo je razočarenje

Radiosarajevo.ba
Turisti popljuvali biser Jadrana: Nije moguće da je ovako… Ovo je razočarenje
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL / Dubrovnik

Višemilionski dug prema gradu i državi i nepostojanje ugovora o koncesiji zatvorili su dubrovačku žičaru. I od tada je prošlo gotovo mjesec dana, piše portal vijesti.hr.

Dubrovnik je dobro poznat po svojim zidinama te staroj jezgri, a atrakcija koja zauzima treće mjesto u ovom među turistima popularnom gradu je žičara.

Barem tako kaže Tripadvisor.

Budući da žičara nije "u pogonu", turisti su veoma nezadovoljni i frustrirani.

Na Tripadvisoru žičara ima 12 hiljada komentara i visoku ocjenu. No, kako su brojni turisti u posljednjih mjesec dana "poljubili vrata", razočaranih komentara sve je više.

Hazel i Tammy došle su iz daleke Australije s listom dubrovačkih želja, među njima je i vožnja žičarom. Za RTL su rekle da su vrlo razočarane jer žičara ne radi.

Istu priču o žicari imaju gotovo svi turisti u Dubrovniku i puni su negativnih komentara, što je RTL i provjerio.

Razočarani su i Robert i Nancy koji su iz SAD-a potegnuli do Dubrovnika. Mnogi u komentarima spominju neplaćanje koncesije gradu, razočaranje, korupciju. Žičaru su carinici zatvorili prije mjesec dana zbog višemilionskog duga prema gradu državi i carini.

"Izuzetno uživamo u Hrvatskoj. Došli smo u Dubrovnik, pogotovo kako bismo se provozali žičarom jer je iz nje najbolji pogled na grad. Razočarali smo se kad smo doznali da ne radi", govore za RTL nezadovoljni Robert i Nancy.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije