Turisti doživjeli poniženje u Makarskoj: Takvo ponašanje još nismo vidjeli

Radiosarajevo.ba
Turisti doživjeli poniženje u Makarskoj: Takvo ponašanje još nismo vidjeli
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ivana Pranjić živi u Švicarskoj, inače je iz Koprivnice, a ovo ljeto prvi put je s mužem i sinom ljetovala u Makarskoj. Turistica tvrdi da joj je djelatnik objekta City Beach Apartmentsa koji se nalazi između hotela “Park” i “Meteor” bacio ručnik sa stvarima u jedan ugao kako bi na to mjesto stavio ležaljke, piše Slobodna Dalmacija.

“Prvo ljetovanje u Makarskoj nikako nam neće ostati u lijepom sjećanju jer smo na gradskoj plaži već oko 9.30 doživjeli veliko poniženje od bahatog i bezobraznog djelatnika City Beacha koji nam se predstavio kao zaštitar, a koji je pobacao naše privatne stvari i ručnike u jedan ćošak i to dok sam se nalazila u obližnjoj trgovini u koju sam došla kupiti djetetu sok”, prepričava Ivana.

Zaštitar koji je bacio stvari porodice nosio je majicu na kojoj nije pisao naziv objekta u kojem je zaposlen.

Porodici je kazao da baš mora postaviti ležaljke na mjesto gdje su oni stavili svoje ručnike.

Ivanin suprug rekao mu je da će zvati policiju pa je samo otišao.

“Hotel je samo koncesionar dijela plaže, nije kupio plažu”, kazala je Ivana te govori da je o cijelom slučaju službenim mailom obavijestila Odsjek komunalnog i prometnog redarstva. No, odgovor još nije dobila. Nakon neugodnosti, porodici se nastavila kupati na plaži hotela “Park” gdje ih nitko nije smetao.

“To što smo doživjeli je veliko poniženje i sramota jer tako agresivno ponašanje nigdje nismo vidjeli na hrvatskoj obali i mislim da ovoga nema nigdje u svijetu niti ćete takvo ponašanje doživjeti od stranaca”, kaže Ivana.

Djelatnici City Beacha tvrde da su sada prvi put od novinara čuli za ovaj slučaj.

Njihova recepcionerka Nina Žderić kaže da nemaju zaštitara i da ljude ne tjeraju s plaže. Govore da se na njihovoj plaži se mogu kupati svi – i njihovi gosti i domaći i stranci i drugi kupači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije