Tuga u ulici Jovana Cvijića: Novosađani ispred Balaševićeve kuće pale svijeće

1
Radiosarajevo.ba
Tuga u ulici Jovana Cvijića: Novosađani ispred Balaševićeve kuće pale svijeće
Foto: RAS Srbija / Nenad Mihajlović / Novi Sad

Svi znamo tu ulicu. Svi je znamo iz stihova "U ulici Jovana Cvijića rastu druga deca", a danas je ta ulica - ulica tišine i tuge.

Ispred kuće slavnog kantautora Đorđa Balaševića u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu - muk. Sugrađani se okupljaju, pale svijeće za pokoj duše preminulog muzičara, koji je najvažniju bitku izgubio danas u 67. godini, piše Blic.rs.

U prometnoj novosadskoj ulici, pješaci zastajkuju, vozači usporavaju i sa nevjericom gledaju u okupljene sugrađane. Tu je i policija.

"On će večno živeti. Jedino što sada možemo da uradimo jeste da pevamo njegove pesme i da ih pamtimo jer će samo na taj način ostati zauvek živ", rekao je za "Blic" jedan od komšija.

Žena koja živi prekoputa Đoletove kuće, kazala je za Blic kroz suze da se nada da će njegova porodica što bezbolnije podnijeti ovaj veliki gubitak, ali da ipak sumnja u to zato što je u njegovoj kući oduvijek cvjetala ljubav.

Na društvenim mrežama se raširila vijest da će se u 20 časova na Trgu slobode u znak sjećanja na slavnog kantautra okupiti njegovi fanovi kako bi upalili svijeće i odali mu počast.

Đole je prije tri dana primljen u bolnicu zbog upale pluća, a danas je u 67. godini života preminuo. Doktori su poduzeli sve što su mogli, ali je njegovo srce prestalo da kuca danas u poslijepodnevnim satima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije