Tuga u rodnom mjestu pjevača Šaulića: Ulicu ćemo nazvati po Šabanu

Radiosarajevo.ba
Tuga u rodnom mjestu pjevača Šaulića: Ulicu ćemo nazvati po Šabanu
Arhiv / Šaban Šaulić je nastradao u nedjelju u saobraćajnoj nesreći kod Bielefelda

U Šapcu, rodnom mjestu preminulog kralja narodne muzike Šabana Šaulića vlada velika tuga. Mještani koji još ne mogu vjerovati da ga više nema, danima se okupljaju ispred rodne kuće pjevača kako bi se po posljednji put oprostili s njim.

Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić
Objavljen posljednji snimak Šabana Šaulića
Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

"Nikad neće prežaliti našeg Šabana. Ovu ulicu nazvat ćemo po njemu, neka mu je laka zemlja", rekli su samo kratko mještani Šapca i dodali da će on ionako "zauvijek živjeti kroz svoje pjesme i najveće hitove'", pišu 24sata.

Podsjetimo, u nedjelju ujutro na autocesti A2 prema Dortmundu, u blizini Bielefelda dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri osobe. Šabanu Šauiliću je zbog nesreće puknula srčana aorta, a od zadobivenih povreda, preminuo je u lokalnoj bolnici samo nekoliko sati kasnije. 

Samo dan kasnije, od zadobivenih povreda preminuo je i njegov prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić, koji je vozio Seat Ibizi, kada je u njih udarila Mazda, za čijem je upravljačem bio Turčin u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije