Tučnjava počela u mesnici, finale obračuna na hitnoj

Radiosarajevo.ba
Tučnjava počela u mesnici, finale obračuna na hitnoj

Sukob pulskog profesora Zlatka Tkalčeca (55), višeg predavača i predstojnika Katedre za predškolski odgoj na pulskom sveučilištu s 52-godišnjakom iz Vodnjana i njegovom suprugom u pulskoj mesnici Libero u Barbalićevoj ulici i u ambulanti Hitne medicinske pomoći u Negrijevoj završio je u krvi, piše Glas Istre.

Do sukoba je došlo u srijedu oko 15.50 sati zbog parkinga ispred mesnice, a nakon više rundi tučnjave i nekoliko dolazaka policajaca završio je u ambulanti HMP-a Pula koja je u neviđenom ekscesu demolirana.

U mesnici Libero izjavili su da je profesor izazvao sukob provocirajući 52-godišnjaka, te da je vrijeđao i psovao bračni par. U naguravanje muškaraca umiješala se supruga 52-godišnjaka i pritom dobila pet puta šakom u glavu od profesora. Nekoliko zaposlenika mesnice pokušalo je razdvojiti sukobljene, a profesor je u jednom trenutku pobjegao iz mesnice kroz stražnja vrata.

Tkalčec je nakon medicinske obrade upućen na kućno liječenje. Njegove ozljede okarakterizirane su kao lakše, a policija još uvijek radi na slučaju.

Incident u Hitnoj

''U prostorijama Hitne medicinske službe u Puli dogodio se nemili događaj kojem su bili sudionici i djelatnici naše službe. Tijekom pregleda pacijenta u hitnoj službi, više je nepoznatih osoba nasilno ušli u ambulantu, te su i fizički napali pacijenta. U obranu pacijenta uključili su se svi prisutni zaposlenici, te su i sami ozlijeđeni, istaknula je Družetić-Božić. - Nakon dolaska policije, učinjen je očevid, snimljena i popisana nanesena šteta osoblju i inventaru, te je rješavanja slučaja prepušteno nadležnim institucijama. Napominjem da je ovo samo jedna od sličnih situacija kojima su tijekom rada izloženi svi zaposlenici hitne službe, kako prilikom intervencija na terenu tako i u samoj ambulanti'', kazala je direktorica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Ksenija Družetić-Božić.

Veli: Treba smiriti strasti, a ne zaoštravati sukob

Sukob je kratko prokomentirao predsjednik Udruge Roma Istre Huseini Veli. Kazao je da je lično i kao predsjednik Udruge ogorčen na cijeli događaj i sliku koja se stvorila oko toga.

''Nisam upoznat sa svim detaljima sukoba i ne znam se sve odvijalo, no u svakom slučaju ne bi trebali zaoštravati odnose na račun ovog sukoba. Namjera nam je posjetiti obje strane s ciljem da se smire strasti, a rješavanje slučaja prepuštamo nadležnim organima u koje vjerujemo'', kazao je Huseini Veli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije