Trinaestogodišnjakinja javno prijeti da će ubiti svoje drugarice

Radiosarajevo.ba
Trinaestogodišnjakinja javno prijeti da će ubiti svoje drugarice
/ Trinaestogodišnja nasilnica, Blic.rs
Snimak na kojem djevojčica iz Šapca prijeti kako će ubiti svoje dvije drugarice ubrzo je obrisan sa YouTubea, ali vidjelo ga je mnogo ljudi

Trinaestogodišnja djevojčica iz Šapca već godinu dana maltretira dvije vršnjakinje iz razreda. Sve je kulminiralo prije nekoliko dana kada je YouTube postavila prijetnju da će ih ubiti.

Snimak je ubrzo izbrisan, ali u međuvremenu ga je vidio veliki broj ljudi, a između ostalih i majke devojčica.

Majka jedne od djevojčica kaže da je šokirana onim što je vidjela.

"Sve je počelo prošle godine, kada je ta devojčica krenula da maltretira moje dete zbog čudnog prezimena i zato što je malo krupnija. Čak je tada napravila grupu na Fejsbuku gde je vršnjake okretala protiv moje ćerke. Pokušala sam da to zaustavim, ali bez uspeha. Posle ovog snimka samo razmišljam hoće li mi baciti dete kroz prozor. Nisam živa - izjavila je majka za beogradski Blic.

Nakon ovog incidenta nasilnica je dobila ukor škole. Međutim, to je nije zaustavilo. Ubrzo je počela da maltretira još jednu djevojčicu. Majka te druge djevojčice priča: 

- Moje dete se nje ne plaši i to je verovatno bio razlog što je ova počela da je maltretira. Kada je maltretirala T. Č., moja ćerka je ustala i pitala: „Zašto to radiš?“. Nakon toga je usledila tortura, pa je čak prošle godine dobila i šamar od devojčice sa snimka - priča Jelena M.

Poslije tog šamara, majke su na sve načine pokušavale da stanu na put tom zlostavljanju.

- Ja sam išla kod direktorke, psihologa, pedagoga, molila sam da stanu na put ovom teroru... Oni su pokušavali, ali nisu imali podršku razrednog starešine, koji dođe i kaže: „Šta preuveličavate i pravite od komarca magarca?“. Šta, bre, preuveličavam? Ova mala je snimila video, javno gleda sliku moje ćerke i govori „Ubiću te jednog dana“. Bila sam u šoku kada sam videla snimak. Kada dete od 13 godina ovako nešto objavi, za pet godina će stvarno ubijati. Njena majka nije pokazivala nikakvu inicijativu da sredimo sve. Izvinjavala se jeste, ali se ipak vidi da to nije bilo iskreno - uplašena je Jelena M, piše Blic

Devojčica S. S. na snimku koji je objavila na YouTubeu upućuje najstrašnije pretnje djevojčicama koje je u školi prethodno maltretirala.

"Jer ona je jedna k..., kojoj ću se, samo da se završi ova škola, n... mamice! Izvinite što stalno gledam ovamo jer tamo je njena slika i želim da je ubijem. To su dve osobe koje me jako iritiraju i koje bih ubila. A što ja mrzim, odnosno volim našeg psihologa... Toliko je volim da bih joj sada priredila sahranu. Da sam znala da ću za to što sam uradila dobiti ukor, udarila bih je jače, tako da me škola ničemu nije naučila - samo su neke od šokantnih izjava ove tinejdžerke.

Direktorica osnovne škole gdje nastavu pohađaju sve tri učenice objasnila je da u toj obrazovnoj ustanovi trenutno vlada vanredno stanje.

"Sve smo korake preduzeli da rešimo ovaj problem. Odmah po objavi snimka, obavestili smo roditelje, razrednog starešinu, a zakazano je i vanredno nastavničko veće. Slučaj smo prijavili policiji. Za devojčice koje je S. S. pomenula u snimku organizovana je mreža zaštite" - rekla je direktorica.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije