Tragičan kraj direktora zagrebačke bolnice, kolege u šoku: 'Ne mogu vjerovati da ga više nema'

3
Radiosarajevo.ba
Tragičan kraj direktora zagrebačke bolnice, kolege u šoku: 'Ne mogu vjerovati da ga više nema'
Foto: Screenshot / Youtube / Ante Ćorušić

Dugogodišnji direktor najveće hrvatske bolnice, KBC-a Zagreb, prof. dr. Ante Ćorušić (66), poginuo je u ponedjeljak ujutro, 21. oktobra, u krugu bolnice.

Prema dosad dostupnim informacijama, pao je s visine oko sedam metara, s protupožarnih stepenica, te je na mjestu preminuo.

Kolege su mu odmah priskočile u pomoć i započele reanimaciju, ali zbog težine povreda, nažalost, nije mu bilo spasa. Prema neslužbenim informacijama, kolegama je rekao da ide u trgovinu, koja se nalazi ispod upravne zgrade, krenuo je protupožarnim stepenicama, a kako je došlo do tragedije, utvrdit će policija. Naime, odmah po dojavi, stigla je policija koja je ogradila mjesto gdje je Ćorušić pao i satima obavljala uviđaj.

U znak solidarnosti s žrtvama: Učenici Bošnjačke gimnazije u Sarajevu u školu došli odjeveni u crno

U znak solidarnosti s žrtvama: Učenici Bošnjačke gimnazije u Sarajevu u školu došli odjeveni u crno

Vidno uznemirene kolege rekle su da su u nevjerici i da im treba vremena da procesuiraju cijeli događaj. Jedan od saradnika kazao je za Jutarnji da ga je sreo po dolasku u bolnicu, da su razmijenili nekoliko rečenica.

"Vodili smo uobičajeni razgovor kao i uvijek kad se vidimo na poslu. Ne mogu vjerovati da ga više nema".

Još jedan ljekar rekao je da je za nesreću doznao od kolege.

"Kako mi je ispričao prijatelj i kolega, čuo se udarac pa su otišli vidjeti što se dogodilo. Nije im ni na kraj pameti bilo da će ih dočekati prizor koji nikad neće zaboraviti. Još je gore što kao ljekari nisu mogli ništa napraviti, nego konstatirati smrt", rekao je ljekar s Rebra.

Vijest je poput bombe odjeknula u krugovima ljekara, ali i šire, s obzirom na to da je Ćorušić dugo godina bio aktivni član HDZ-a, te se, u više navrata, spominjao kao kandidat za funkciju ministra zdravstva.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, nakon što se doznalo za tragediju, kazao je da ima informaciju PU zagrebačke da je pored zgrade KBC Rebro na pločniku nađeno tijelo osobe koja nije bila živa.

Novi detalji misteriozne tragedije u Hrvatskoj: Direktor bolnice Rebro udario glavom, ostao mrtav

Novi detalji misteriozne tragedije u Hrvatskoj: Direktor bolnice Rebro udario glavom, ostao mrtav

I premijer Andrej Plenković oglasio se povodom smrti prof. Ćorušića.

"S velikom sam tugom primio vijest o iznenadnoj smrti Ante Ćorušića, uglednog ljekara i profesora, dugogodišnjeg direktora KBC-a Rebro, koji je dao velik doprinos hrvatskom zdravstvenom sistemu. Porodici Ante Ćorušića i svim njegovim suradnicima izražavam duboku sućut", objavio je premijer Andrej Plenković na X-u.

Kolege ljekari, nakon što su doznali za smrt prof. Ćorušića, u nevjerici su izražavali sućešće.

"U potpunom sam šoku, tako da sve što mogu jeste izraziti iskrenu sućut porodici direktora Ćorušića. To je jedna velika tragedija", kaže direktor KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije