Tragedija u Srbiji: Majka poginula dok je čekala pomoć, sina pronašli mrtvog

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Srbiji: Majka poginula dok je čekala pomoć, sina pronašli mrtvog

Velika tragedija dogodila se noćas kod Borskog jezera, u tzv. Pirotskom naselju u Srbiji, u razmaku od par sati umrli su majka i sin.

Nešto prije ponoći D. P. (51) je pozlilo, pa je njegova majka S. P. (70) pozvala Hitnu pomoć. Njih dvoje žive u vikendici blizu Borskoj jezera, pa se ona dogovorila s ljekarima da izađe na cestu da ih sačeka, kako bi lakše našli put, pišu Novosti.

Nesrećna žena je ostavila sina i izašla. Čekajući ljekare ona je i sama postala žrtva - iz pravca jezera pod velikom brzinom nju je udario vozač Fiata Punto.

Stigla je u međuvremenu Hitna pomoć koja je pokušala da joj pomogne. Ubačena je u vozilo za reanimaciju, doktori su činili sve što mogu, ali S. P. nije bilo spasa.

Ljekari su odmah krenuli ka kući, kako bi bar pomogli sinu nastradale žene. Kada su ušli, zatekli su D. P. mrtvog. Nije uspio da dočeka pomoć.

Povodom nesreće oglasila se i policija. Saopštili su da Zoran M. (47) nije prilagodio brzinu i da je, vozeći Fiat Punto iz pravca Borskog jezera ka Brestovačkoj Banji, prednjim čeonim dijelom vozila udario pješakinju, koja se nalazila na kolovozu. Od zadobijenih povreda opasnih po život ona je preminula na mjestu nesreće.

Zoranu M. donijeto je rješenje o policijskom zadržavanju od 48 sati i on je u pritvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije