Detalji tragedije: U nesreći kod Sl. Broda poginule majka i kćerka

0
Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije: U nesreći kod Sl. Broda poginule majka i kćerka
Foto: Reporteri.net / Tragedija kod Slavonskog Broda

Među žrtvama strašne autobuske nesreće, koja se dogodila jutros kod Slavonskog broda u Hrvatskoj su i majka i kći iz općine Đakovice.

Majka i kći su zajedno putovale iz Njemačke na Kosovo, zajedno s još 65 putnika koji su bili u autobusu Deva Toursa, navode 24satahr.

Kako piše kosovski portal Reporteri, djevojka ima više od 18 godina, a njezina majka je u kasnim srednjim godinama.

Uz dvije spomenute žrtve, zna se još i identitet vozača koji je također bio iz Đakovice. Radi se o ocu dvojice sinova.

Naime, rano jutros na autocesti A3 kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo deset ljudi. Povrijeđeno ih je više od 40, od čega 15 teško. Dvije osobe su na intenzivnoj njezi.

"Od ranog jutra nakon što smo od hitnih službi dobili dojavu da se radi o velikoj prometnoj nesreći napravili smo parcijalnu mobilizaciju djelatnika bolnice i bili smo spremni za doček 42 pacijenta koji su potražili liječničku pomoć. Od njh 42 njih 15 ima teže tjelesne ozljede, od kojih četvero bilo je podvrgnuto kirurškom tretmanu, a dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja", rekao je Josip Samardžić, čelnik Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod za RTL, te dodao: 

"U ovakvoj nesreći velikog intenziteta imamo široku lepezu dijagnoza, važno je reći da kod teže ozlijeđenih, kod ove dvojice koji su u jedinici intenzivne riječ je o politraumi koji predstavlja ozljedu više organskih sustava i ugrožava život, ali za sada su svi pacijenti pod kontrolom i stabilni, kao i ovo dvoje i ne zahtjevaju akutnu kiruršku terapiju. Jedna osoba je poslana na liječenje u Zagreb, Riječ je o pacijentu kojeg su odmah djelatnici hitne medicinske pomoći odmah proslijedili u Novu Gradišku, a nakon obrade ustanovljeno je te je prebačen u tercijaran centar."

Što se tiče identifikacije osoba ravnatelj je rekao da je u početku postojala jezična barijera, ali uz sudjelovanje i pomoć službenika ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstva Kosova identifikacija pacijenata je ostvarena te su poznata sva imena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije