Tragedija u bh. susjedstvu: U sudaru brodova poginula jedna osoba

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u bh. susjedstvu: U sudaru brodova poginula jedna osoba
Foto: AA / Ilustracija / Brodovi na moru

U pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak, 17. jula, navečer kod Murtera poginula je jedna osoba, nekoliko ih je lakše povrijeđeno, a jahta je nakon sudara potonula, doznaje se u Lučkoj kapetaniji Šibenik. 

“Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte hrvatske zastave i ribarice hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutno je još uvijek u toku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga”, rekao je lučki kapetan Ivan Paušić.

Poginula osoba je član posade s ribarskog broda. Nekoliko osoba je lakše povrijeđeno, ali nisu poslani na bolničko liječenje, već im je na licu mjesta pružena prva pomoć, dodao je.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Nesreća se dogodila oko 19:35 sati, dvije nautičke milje jugozapadno od Otoka Murvenjaka, blizu Murtera.

Jahta je nakon sudara potonula, a kočarica je dotegljena u Murter i sad se vrši daljnji razgovori i istraga, dodao je Paušić.

Hrvatska: Jedna osoba povrijeđena u sudaru glisera i jedrilice

Hrvatska: Jedna osoba povrijeđena u sudaru glisera i jedrilice

Upitan kada će se jahta izvaditi iz mora, odgovorio je kako se ona nalazi na 80 metara dubine te kako sukladno Pomorskom zakoniku moraju dati nalog vlasniku za uklanjanje.

Uklanjanje će potrajati s obzirom na dubinu jer je riječ o vrlo zahtjevnoj radnji koja zahtijeva specijalnu opremu i ronioce, objasnio je kapetan, piše Fenix-Magazin

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije