Tragedija u Austriji: Kamena stijena na dječijem izletu usmrtila 6-godišnjakinju

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Austriji: Kamena stijena na dječijem izletu usmrtila 6-godišnjakinju
Foto: Kronen Zeitung / Ilustracija / Austrijska policija

Stravična nesreća dogodila se u četvrtak, 7. augusta kada je u podnožju planine Jainzen u Bad Ischglu u Austriji smrtno stradala šestogodišnja djevojčica.

Roditelji nisu bili prisutni, a šestogodišnjakinja je bila u dječjoj grupi od osmero djece iz okolice i pokrajine Salzburg, koje su dvije odgojiteljice oko 15 sati popodne povele na izlet odnosno pješačenje kroz planinu.

Prema policijskom izvješću u području Hohenzollerwega, posebno poznatog po istoimenim vodenim slapovima, djeca su se igrala u koritu potoka Saiherbach, okruženog kamenim blokovima i stijenama.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Negdje oko 18,15 sati, jedan od kamenih blokova na kojem je bila djevojčica se je zajedno s njom prevrnuo, prignječivši 6-godišnjakinju.

Dijete je zadobilo teške tjelesne povrede u području prsnog koša i unatoč hitnoj medicinskoj i ostaloj pomoći, oživljavanje, na žalost, nije uspjelo.

I to unatoč toga što je na teren odmah helikopterom stigao tim hitne medicinske pomoći, ali i vatrogasci, pripadnici gorske službe spašavanja i gorska policija.

Kamena stijena veličine djeteta nanijela je djevojčici iz pokrajine Salzburg preteške i kobne povrede, ugasivši jedan mladi život, izvještavaju mediji.

Neki od njih ističu kako je 6-godišnjakinja bila đak prvašić i da je protekli ponedjeljak krenula prvi put u školu.

Uz groznu opasku, kako je svjedokinja smrti, između ostalih, bila i njena tri godine starija sestra, koja je također bila u istoj dječjoj grupi koja je bila na planinarenju.

Šokiranu djecu i odgojiteljice zbrinuo je odmah tim za psihološku pomoć. Protiv dvije odgojiteljice podnesena je prijava zbog sumnje za prouzročenje smrti iz nehaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije