Tragedija na Skadarskom jezeru: Uhapšen monah, traga se za tijelima stradalih

Radiosarajevo.ba
Tragedija na Skadarskom jezeru: Uhapšen monah, traga se za tijelima stradalih
Monah manastira Vranjina, Goran Kimpanov (43) iz Zrenjanina, uhapšen je jutros zbog tragedije koja se dogodila u nedjelju na Skadarskom jezeru.

U prevrtanju čamca utopile su se četiri osobe, od kojih se tri vode kao nestale, saopćeno je iz Uprave policije.

U potrazi za nestalima od jutros su angažovani ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, ali bez uspjeha, izvještava CdM.

Direktor Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele Vesko Mijajlović je za CdM kazao da su za danas završili pretragu terena.

"Upravo je izašao naš drugi tim ronilaca. Nismo ništa pronašli, vidljivost je nikakva. Sutra treći tim u osam časova kreće sa novom pretragom", naveo je Mijajlović izražavajući nadu da će vidljivost sutra biti makar malo bolja.

"To je veliki problem za ronioce, u takvim situacijama su izgledi da se pronađe tijelo veoma mali, ali nećemo odustati", poručuje Mijajlović.

Direktor JP NPCG Elvir Klica kazao je da su od nemilog događaja svi zaposleni u Skadarskom jezeru aktivno uključeni u pretrazi.

"Pretražen je ovaj dio od samog mjesta gdje je došlo do prevrtanja plovila do mjesta gdje se uliva Morača u Skadarsko jezero, to je otprilike nekih 800 metara, do kilometar. Od juče od kako se desio događaj, pretraga je neprestana i vršiće se neprestana pretraga sve dok se ne pronađu nestale osobe", kazao je za Info Biro Klica.

Podsjećamo, ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru prevrnuo se čamac, i tom prilikom poginula je tročlana porodica Kumburović iz Zete i Podgoričanin Darko Vujošević, dok je pet osoba spašeno. Tijelo Jane Kumburović je pronađeno, dok se za ostalima traga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije