Tragedija kod Splita: Pijan kombijem usmrtio sestre, pobjegao i zaključao se u kuću, uhapšen je

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija kod Splita: Pijan kombijem usmrtio sestre, pobjegao i zaključao se u kuću, uhapšen je
Foto: eZadar. / Hrvatska policija / Ilustracija

Pronađen je vozač odgovoran za tragičnu nesreću u kojoj su poginule dvije sestre na državnoj cesti 56, na širem splitskom području, nedaleko od ugostiteljskog objekta "Verona" blizu Prugova.

Kako piše Dalmatinski portal, riječ je o mještaninu iz Prugova koji je Mercedesom udario njihovo vozilo. Izašao je iz vozila, a kada je vidio što je napravio, pobjegao je u kuću i zaključao se. Nije htio otvoriti pa je policija probila ulazna vrata i uhapsila ga.

Odvezli su ga u bolnicu. Dalmatinski portal piše da je hospitaliziran. Kada ga puste iz bolnice, provest će se kriminalističko istraživanje.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

U sudaru su sudjelovala tri vozila, dva automobila i kombi vozilo.

Prema neslužbenim informacijama koje prenosi Dalmacija News, sudar je izazvao vozač u kombi vozilu Mercedes Vito kada je udario u vozilo Fiat, koje je u naglom kretanju naletjelo na vozilo marke Dacia iz suprotnog smjera. Nakon nesreće vozač kombija (47) se udaljio s mjesta događaja, ali policija ga je brzo pronašla i uhapsila.

Dalmacija News piše da su sestre bile u dobi od 36 i 55 godina.

Uviđajem je rukovodila zamjenica općinskog državnog advoikata Sanja Selman, koja će dati svoj sud o okolnostima i posljedicama nesreće u kojoj je Prugovo ostalo zavijeno u crno. Svi sudionici nesreće su s tog područja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije