Tomislav Nikolić u Trebinju: priznanje i negodovanje

Radiosarajevo.ba
Tomislav Nikolić u Trebinju: priznanje i negodovanje

Foto: Trebinjedanas.com

Predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručena je na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine grada Trebinja u BiH, Povelja počasnog građanina tog grada, javio je novinar agencije Anadolija.

Srbijanski predsjednik Nikolić prisustovao je svečanosti upriličenoj tom prilikom na gradskom trgu u Trebinju, zajedno sa gradonačelnikom tog grada Slavkom Vučurevićem i drugim zvaničnicima.

Manja grupa građana okupila se tokom govora srbijanskog predsjednika Nikolića, s transparentom "Izdao si Voju, sad izdaješ zemlju svoju". Demonstranti su tokom Nikolićevog govora uzvikivali i "Kosovo je Srbija".

Nikočlić je trgu održao govor, u kojem je, između ostalog, rekao: 
"Sa tugom u srcu ja pratim šta se dešava u Hercegovini, gde je omladina, gde su otac i majka da ujutro idu na posao?", rekao je.

On je okupljenim građanima poželio "svaki uspeh u Bosni i Hercegovini. Ako država funkcioniše vi ćete u njoj bolje živeti, ako država ne funkcioniše vi i dalje treba da bolje živite. Zato je tu Srbija".

"Zato za mene Drina ne razdvaja želju da srpski narod podjednako dobro živi i s jedne i s druge strane. Vekovima, ona nas je razdvajala samo kao reka i neka ostane tako. Koliko još mostova treba da izgradimo, izgradićemo. Teku reke i kroz Srbiju razdvajajući cele gradove, ali ljudi osećaju da su jedno. Ne mešam se u unutrašnje poslove druge države, ali hoću da se mešam u to kako Srbi žive. Hoću da pomognem da Srbi žive dobro. A kad matica Srbija izabere nekog drugog ostavljam mu u amanet poslove koje sam započeo", pojasnio je Nikolić.

On je kazao kako mu je Skupština grada Trebinja dala još jednu dužnost uručenjem Povelje počasnog građanina, ali, kako je naveo, on bi brinuo za Trebinje i da nije dobio tu titulu.

Nikolić je, nakon toga, položio cvijeće na Spomenik borcima Trebinja, te obišao Muzej Hercegovine, gdje se sastao sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.

Nikolić i Radmanović prisustvovali su svеčаnоm оtvаrаnju izlоžbе „Dučić u diplоmаtiјi“, kојu zајеdnički оrgаnizuјu Аrhiv Rеpublikе Srpskе i Аrhiv Јugоslаviје iz Bеоgrаdа.

Niko ga nije dočekao u Gračanici

Prije posjete Trebinju, Tomislav Nikolić posjetio je manastir Gračanica, ali ga tamo nije dočekao ni jedan svećenik. 

Kako je javio dopisnik Tanjuga, protokol predsjednika Srbije prije sedam dana obavijestio je Srpsku pravoslavnu crkvu da će Nikolić prilikom boravka u Trebinju posjetiti manastir Gračanicu.  Prema kanonima SPC-a, osobu ranga predsjednika država trebalo bi dočekati najstarije lice u crkvenoj hijerarhiji, odnosno, vladika eparhije na čijem se teritoriju manastir nalazi. 

U manastiru Gračanica Nikolića ne samo da nije dočekao episkop zahumsko-herecgovački, vladika Grigorije, već je u vrijeme koje je ranije najavljeno za posjet predsjednika Srbije zakazano vjenčanje

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije