Tomislav Nikolić: Nadam se da će Srbija i RS jednog dana biti jedno

Fena
Tomislav Nikolić: Nadam se da će Srbija i RS jednog dana biti jedno
/ Foto: Anadolija
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas kako se iskreno nada da će Srbija i Republika Srpska jednog dana biti jedno.

"Na svu sreću, još uvijek Srbe ne hapse za izrečene želje, pa tako ih još uvijek možemo iznositi. Da, ja se zaista iskreno nadam kako ćemo jednoga dana biti jedno", rekao je Nikolić novinarima na prilazu mostu na Drini koji je nazvan Bratoljub.

Primjećuje se, kaže, kako se s druge strane Europa ujedinjuje i da se mnoge države u svijetu raduju "nekakvim savezima, organizacijama u kojima mogu zajednički ostvaruju ciljeve, a ovdje je jedan narod podijeljen Drinom i ima muka dokazati da sve što rade u Srbiji ima utjecaja na RS i obrnuto".

Nikolić je još jednom ponovio kako će se Srbija i Srpska povezivati, a da je, što se tiče Srbije, RS jedan dio koji želi da se razvija zajedno sa svim ostalim u Srbiji.

"Ponosan sam što konačno i u Srbiji i u RS-u postoje rukovodstva koja misle na oba dijela srpskog naroda istovremeno", rekao je Nikolić.

Po njegovim riječima, RS je u Bosni i Hercegovini i Srbija to poštuje, ali Srbija ima obvezu, a ne samo pravom, surađivati s Republikom Srpskom kako bi se ostvarile želje svih građana Srpske i Srbije.    

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije