Tomislav Nikolić: Kriminalci imaju doušnike u policiji

Radiosarajevo.ba
Tomislav Nikolić: Kriminalci imaju doušnike u policiji

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u današnjem obraćanju građanima da nije zadovoljan radom policije i zatražio promjene na ključnim mjestima u Ministarstvu unutrašnjih psolova (MUP) Srbije.

Predsjednik Srbije je u svom obraćanju zatražio od vlade da na ključna mesta u policiji dođu odgovorni ljudi kako bi bio omogućen bezbjedan život svih građana i omogućena istinska borba protiv kriminala.

„Građani Srbije s pravom očekuju od svoje države bezbedan život bez straha da bi jednog dana mogli da postanu žrtve nasilja“, naveo je Nikolić.

Tomislav Nikolić podvukao je kako je potrebno da se reforme nastave i tako stvori efikasna i depolitizovana policija koja će služiti narodu.

Predsjednik Srbije je naveo da nije zadovoljan borbom protiv kriminala u samoj policiji i iskorenjivanjem zla na ulicama, narko-dilera i narko-kartela.

„U borbi protiv tog zla koje uništava našu decu nisu u poslednje vreme postignuti značajniji rezultati, jer kriminalne grupe imaju saradnike i doušnike u samom MUP-u i tako uspevaju da izbegnu suočavanje sa zakonom i pravdom“, izjavio je Nikolić u obraćanju svim građanima Srbije.

On je ocjenio da, zbog neprofesionalnog odnosa pojedinaca iz policije prema svom poslu, adekvatna borba protiv kriminala i korupcije nije moguća.

Naglasio je i da “policija ne sme da se služi medijskim manipulacijama i ne sme da deluje pod pritiskom policijskih činova ili političke vlasti, već mora svakoga da štiti po zakonu i nikoga od zakona”.

Predsjednik Srbije je izrazio očekivanje da će Vlada Srbije da deluje efikasno, zbog čega je zatražio da ga o preduzetim mjerama obavesti, kako bi se o tom izvještaju izjasnio i Savjet za nacionalnu bezbjednost.

Prije obraćanja naciji Tomislav Nikolić iza zatvorenih vrata održao je sasanak sa premijerom i ministom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vučićem i Nebojšom Stefanovićem.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Biroa za koordinaciju službama bezbjednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije