Tomislav Josić: Rat u Vukovaru nije gotov

Radiosarajevo.ba
Tomislav Josić: Rat u Vukovaru nije gotov

Nekoliko stotina prosvjednika i danas se okupilo u Vukovaru u znak prosvjeda protiv postavljanja ćiriličnih natpisa u Gradu Heroju.

Najavili su kako će se okupljati svakog dana od 10 sati, sve dok vladajući ne udovolje njihovim zahtjevima.

Nakon što su u ponedjeljak razbijene tri ploče te je prilikom nasrtaja prosvjednika ozlijeđeno pet policijskih službenika, jučer su prosvjedi protekli mirno, a organizatori prosvjeda pozivaju i danas da se ne pribjegava nasilju.

U cijelom gradu su postavljene nove ploče, uključujući i na mjestima gdje su u ponedjeljak razbijene. Čuvaju ih kordoni specijalne policije. Procjenjuje se kako je u Vukovar stiglo najmanje oko 200 interventnih policajaca s punom opremom - palicama, oklopima, suzavcem i metalnim preprekama, piše Index.hr.

Tomislav Josić, čelnik Stožera za obranu Vukovara, koji je priveden u ponedjeljak kao organizator prosvjeda, poručio je premijeru Zoranu Milanoviću kako rat nije završio prije 20 godina, kao što on to misli: "Rat u Vukovaru nije gotov sve dok majke ubijene djece traže svoje sinove, a njihovi krvnici šetaju slobodno Vukovarom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije