Tomašević službeno preuzeo dužnost gradonačelnika Zagreba, evo šta je poručio

0
Radiosarajevo.ba
Tomašević službeno preuzeo dužnost gradonačelnika Zagreba, evo šta je poručio
Foto: EPA-EFE / Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević i službeno je postao novi zagrebački gradonačelnik, nakon 20 godina vladavine Milana Bandića.

Primopredaja izvršnih ovlasti između dosadašnje zamjenice gradonačelnika Jelene Pavičić-Vukičević i novoizabranog gradonačelnika počela je danas u 8 sati, a sve je trajalo prilično kratko.

Tomašević je kasnio četiri minute na posao, a pred poglavarstvom je rekao da je kasnio jer je na tramvajskoj stanici u Savskoj pozlilo nekoj ženi, zbog čega je s njom čekao Hitnu pomoć.

Na pitanje kakav je osjećaj jer preuzima dužnost u gradu Tomašević je kazao da je dobar, napominjući da će izjave dati nakon primopredaje vlasti.

Kašnjenje kaže ne bi trebala biti praksa, poručio je. Na ulazu u poglavarstvo Tomašević je dočekan pljeskom, piše 24 sata.

“Završili smo sastanak o primopredaji s gospođom Pavičić-Vukičević i dvije pročelnice. Sastanak je bio otvoren, konstruktivan. Dobili smo oko 2000 stranice različitih izvješća tako da će nam trebati vrijeme da kroz sve to prođemo. O nekim ključnim temama smo pričali. Finansijsko stanje nije dobro i s tim ćemo se odmah pozabaviti. Danas ćemo imati sastanke s pročelnicom za finansije i s drugim pročelnicima, a druge ćemo zakazati sljedeći tjedan”, poručio je Tomašević.

Cijela primopredaja trebala je trajati oko sat vremena, ali se produžila na dva sata. Tomašević i Pavičić-Vukičević su nakon pozdrava sjeli za stol za kojim su novog gradonačelnika dočekali buntovi papira s finansijskim izvještajima, započetim projektima.

“U tri mjeseca nisam imala problem s likvidnošću i servisiranju obaveza i nadam se da će i novi gradonačelnik to odrađivati kao i ja”, poručila je Pavičić-Vukičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije