Tinejdžerice se opijaju tamponima koje su namočile u alkohol!

Radiosarajevo.ba
Tinejdžerice se opijaju tamponima koje su namočile u alkohol!
Konzumacija alkohola među mladima u stalnom je porastu.

Zabrinuta majka jedne tinejdžerice iz Hrvatske odlučila je upoziriti roditelje da se neke djevojke opijaju na doista bizaran način - tamponima natopljenima u žestoka alkoholna pića.

"Zaprepastila sam se kada mi se kći povjerila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se “pohvalile” da su isprobale “zanimljivu” tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primjenjuju i da su “oduševljene” učinkom, brzim i jakim djelovanjem.

Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju mjesečnicu. Nikada ih, “pohvalile” su se, nije brže “uhvatilo” jer im je alkohol ušao direktno u krv, a osjećale su se, kažu, “fantastično”. “U kafiću pristojno piješ sok s frendicama, nemaš nikakvog zadaha, a tampon dolje odrađuje svoje”, kazale su joj i preporučile da se i sama uvjeri u to" ispričala je uznemirena majka, za Glas Slavonije.

U nevjerici se pita je li moguće da te mlade djevojke, na pragu života, nisu svjesne rizika i opasnosti kojima se izlažu svojim nerazumnim postupcima.

"Dosegnuli smo samo dno, mladi više ne prežu ni od čega, nevjerojatno je na što su sve spremni… Jesmo li mi kao roditelji zakazali u odgoju naših tinejdžera, jesu li prevelika kontrola i nadzor ili pak prevelika sloboda možda i naše najveće pogreške? Jako sam uplašena, strepim za budućnost naše djece, već se danima ne mogu smiriti…" kaže očajna majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije