Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora za monstruozno ubistvo roditelja

Radiosarajevo.ba
Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora za monstruozno ubistvo roditelja
Index.hr / Tim Šunjerga

Županijski sud u Zadru osudio je danas nepravomoćno Tina Šunjergu na 40 godina zatvora zbog okrutnog ubistva roditelja u martu 2017. godine u mjestu Čista Velika, javlja Anadolu Agency (AA).  

Uz Šunjergu, koji je osuđen za dvostruko ubistvo, osuđen je na godinu dana uvjetne kazne s rokom kušnje od tri godine i njegov prijatelj koji je sa Šunjergom bio u autu kada je majci pucao u glavu, jer nije prijavio krivično djelo kojem je svjedočio. 

Tin Šunjerga je iz službenog pištolja u vlasništvu njegovog oca, pripadnika specijalne policije, najprije usmrtio majku u automobilu na polju pored mjesta, uz prisustvo uvjetno osuđenog prijatelja koji je odmah pobjegao. Potom je iz blizine u roditeljskoj kući pucao u oca i usmrtio ga.

Tužilaštvo  tereti Šunjergu da je roditeljima iz osvete pištoljem pucao u glavu. Roditelji su mu, tvrdi se, prigovarali zbog loših rezultata u školi i narkomanije te mu nametali zabrane, što je on doživio kao prikraćivanje osobnih sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije