Tenzije / Oglasio se predsjednik Kosova Thaci na složenu situaciju kod Gazivoda

29. 09. 2018. u 16:14:00 AA

Shares: 0

Policija Kosova saopćila je da je danas bila angažovana na praćenju posjete predsjednika Kosova Hashima Thacija sjeveru Kosova, graničnom prelazu Brnjak i jezeru Gazivode.

Tenzije / Kosovski specijalci upali u Gazivode, Vučić naredio vojsci najvišu pripravnost

Policija Kosova navodi da su se njene jedinice pobrinule da obezbjede sigurnost tokom posjete predsjednika Thacija s delegacijom na graničnom prelazu Brnjak i jezeru Gazivode.

“Vrijedno je naglasiti da je Policija Kosova brinula o bezbjednosnom aspektu kako bi ova posjeta prošla mirno i bez incidenata, koja je tako i završena”, piše u saopćenju.

Predsjednik Kosova je prilikom posjete jezeru Gazivode u općini Zvečan, na sjeveru Kosova, strateškom mjestu oko kojeg se spore Kosovo i Srbija, kazao da je riječ o jednoj normalnoj, rutinskoj, vikend posjeti ovom lijepom mjestu Republike Kosovo i regiona.

“Ja, kao predsjednik Kosova, služim svim građanima Kosova, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, na svakom pedlju Republike Kosovo i bilo je zadovoljstvo da popijem kafu i sa Srbima sa ovog lokaliteta”, kazao je tom prilikom Thaci.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA