Thaci: Ili ostavka ili referendum

Radiosarajevo.ba
Thaci: Ili ostavka ili referendum

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je danas da će podnijeti ostavku ili raspisati referendum ako Skupština ne odobri sporazum s Beogradom prema kojem bi Kosovu pripale tri općine centralne Srbije - Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Tači je za prištinsku Report TV kazao da će ostavku podnijeti u slučaju dogovora da sporazum s Beogradom predvidi pripajanje te tri općine Kosovu, a Parlament takav sporazum ne prihvati, prenosi Tanjug.

„Oni koji me kritiziraju ne bi trebali misliti da bih prekršio Ustav. Nikada ne bih prekršio Ustav, ali da se promijeni, to da. Možemo postići dogovor, a onda ga iznijeti pred Skupštinu Kosova, koja ga može odobriti ili ne“, rekao je Tači i dodao da će u tom slučaju podnijeti ostavku ili raspisati referendum.

Ponovio je da Priština ne može, zbog „neprijateljstva“ s Beogradom, ugroziti strateški savez sa SAD i poručio da bi trebalo ukinuti taksu na robu iz Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije