Teško zamisliti uspješan susret s Nikolićem

Radiosarajevo.ba
Teško zamisliti uspješan susret s Nikolićem

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da bi teško bilo zamisliti uspješan susret sa predsjednikom Srbije nakon najnovijih izjava Tomislava Nikolića, prenosi Fena.

 "Teško je zamisliti da bi u ozračju takvih izjava susret dvojice predsjednika bio uspješan. Mi ćemo se susresti kad budemo sigurni da možemo poslati neku pozitivnu poruku", rekao je hrvatski predsjednik u nedjeljnoj emisiji HTV-a Tema dana.

 Nikolić je u izjavi agenciji Tanjug rekao da Hrvatska i BiH u vrhu države imaju ljude koji ne žele suradnju sa Srbijom.

 "Oni traže izgovor da ne surađuju sa Srbijom, Hrvatska ima tužbu za genocid, ima otvoren put ka EU i samo bi joj još nedostajalo da sa Srbijom počne pregovarati o imovini Srba, neisplaćenim mirovinama i otetim stanovima. Ili o Oluji zbog koje Hrvatska slavi, umjesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice", izjavio je Nikolić

 "I mi tugujemo zbog Srebrenice, priznajemo da je riječ o genocidu što predsjednik Nikolić ne čini", rekao je predsjednik Josipović. "Naravno da slavimo Oluju kao našu pobjedu kojom je dokrajčen san i ambicija velike Srbije, a pritom žalim za svakom nevinom žrtvom uključujući sve one srpske civile koji su ili poginuli ili bili žrtve zločina koje hrvatsko pravosuđe mora kazniti", dodao je.

 Govoreći o Sloveniji i najavama blokade hrvatskog ulaska u EU Josipović je izrazio nadu da će novoizabrani predsjednik Borut Pahor među prvim posjetima inozemstvu obići i Hrvatsku i da će tom prigodom s njim razgovarati o problemu Ljubljanske banke.

 Hrvatski predsjednik je ocijenio da stanje kriza u EU nije rezultat slabosti same unije već slabosti nacionalnih gospodarstava a da je na radu i predanosti hrvatskih građana kako će iskoristiti prilike koje se pružaju ulaskom u EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije