Teška nesreća u Svetom Roku: Ima povrijeđenih, tunel zatvoren

Radiosarajevo.ba
Teška nesreća u Svetom Roku: Ima povrijeđenih, tunel zatvoren
Foto: Dino Stanin / Pixsell / Teška nesreća u Svetom Roku: Ima povrijeđenih, tunel zatvoren

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros nešto prije 9 sati u tunelu Sveti Rok, u smjeru Zagreba. Tunel je zatvoren za promet, a prema prvim informacijama iz Policijske uprave zadarske ima povrijeđenih.

 Eksplodirao automobil u tunelu Sveti Rok, kolona duga sedam kilometara

Prema prvim i neslužbenim informacijama, u lijevoj tunelskoj cijevi u smjeru Zagreba sudarili su se autobus sa stranim turistima te automobil. Nakon toga je naletio i drugi automobil. Jedan od njih završio je na krovu, prenosi 24sata. 

Vatrogasci su došli brzo, kao i hitna pomoć. Dvoje ljudi je u bolnici. Prema prvim informacijama, niko nije teže povrijeđen. 

"Zbog prometne nesreće u tunelu Sveti Rok na autocesti A1, prekinut je promet između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba. Kolone su pred tunelom Sveti Rok i pred naplatom Maslenica oko 2 km. Obilazno se vozi državnim cestama Maslenica-Zaton Obrovački-Gračac-čvor Sveti Rok (DC54, DC27, DC50)", izvijestio je HAK.

U istom tunelu prije dvije sedmice zapalio se automobil nakon čega su obje tunelske cijevi također bile zatvorene za promet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije