Telefonom razgovarali Izetbegović i Vučić

Radiosarajevo.ba
Telefonom razgovarali Izetbegović i Vučić
FOTO: AA / Izetbegović i Vučić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Razgovor je upriličen na inicijativu predsjednika Srbije, a prije njegovog dolaska u BiH, gdje će posjetiti Mostar i Trebinje.

Predsjednik Vučić je pokazao interes za susret sa predsjedavajućim Izetbegovićem u Mostaru, ali Izetbegović se nije mogao odazvati s obzirom na ranije dogovorene obaveze u Sarajevu. 

Predsjednik Vučić je informisao predsjedavajućeg Izetbegovića o planiranim aktivnostima tokom dva dana boravka u BiH. 

Tokom razgovora obostrano je izražena želja da se u što skorijoj budućnosti upriliči susret na kojem bi teme bile otvorena pitanja između BiH i Srbije.

Izetbegović i Vučić su iskazali opredjeljenje da se sva pitanja rješavaju iskrenim i otvorenim dijalogom, uz puno međusobno uvažavanje i u duhu dobrosusjedskih odnosa.

Razgovarali su i o narednim koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se što prije pristupilo realizaciji projekta izgradnje autoputa Sarajevo - Beograd uz podršku Turske.

Predsjedavajući Izetbegović je čestitao predsjedniku Vučiću veliki pravoslavni praznik Vaskrs, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije