Talačka kriza u bh. komšiluku: Zatvorio se u stan s nevjenčanom suprugom i sinom, prijeti bombom

1
Radiosarajevo.ba
Talačka kriza u bh. komšiluku: Zatvorio se u stan s nevjenčanom suprugom i sinom, prijeti bombom
Foto: Hina / Hrvatska policija / Ilustracija

Talačka kriza u baranjskom mjestu Kneževu u Hrvatskoj do kasno u noć je bila u toku.

Policija je blokirala dio naselja u okolici Vijenca grada Vukovara, nakon što je muškarac u stanu na prvom spratu zatočio žensku osobu i njezinog maloljetnog sina. Neimonovani muškarac je prijetio kako će sve raznijeti, navodno plinskom bocom i bombom.

HRT javlja kako se muškarac zatvorio u stan s nevjenčanom suprugom i osmogodišnjim sinom. Kriza traje već sedam sati, a u međuvremenu je muškarac sina pustio na slobodu.

Koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Grad Sarajevo je obezbijedio 200 ulaznica za građane

Koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Grad Sarajevo je obezbijedio 200 ulaznica za građane

U ulici se nalaze policija, specijalne snage, vatrogasci i Hitna pomoć. Zgrada i okolni stanovi su evakuirani. Mještani su uznemireni i traže smještaj kod komšija ili kod rodbine u obližnjem Belom Manastiru. Policija je stigla oko 18.30 sati i od tada traju pregovori s muškarcem. Zasad im se ne nazire kraj.

HRT javlja da je muškarac od prije poznat policiji zbog porodičnog nasilja.

"Sa 17,5 godina je bio u Domovinskom ratu, do kraja je bio" rekao je za 24sata otac muškarca, koji živi u blizini.

Muškarac je srednjih godina, a žena koju drži za taoca nešto mlađa. Za evakuirane stanare iz okolnih stanova, koji nisu pronašli smještaj kod rodbine i prijatelja, osiguran je zamjenski smještaj u društvenom domu u Kneževu.

"Brzo su nas evakuirali. Ja kažem ženi - moraš u invalidska kolica. Oni su meni pomogli. Tablete sam joj uzeo. Mobitel i sve", ispričao je jedan stanr i dodao kako će on i supruga noć provesti kod drugog komšije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije