Tadiću će biti zabranjen ulazak na Kosovo

Radiosarajevo.ba
Tadiću će biti zabranjen ulazak na Kosovo

Kosovska vlada ubuduće neće dozvoljavati ulazak predsjednika Srbije Borisa Tadića na Kosovo zbog davanja političkih izjava za Božić u manastiru Visoki Dečani, rekao je zamjenik kosovskog premijera i ministar pravde Hajredin Kući, prenosi Tanjug.

Kući je prištinskoj televiziji Klan Kosova rekao da je Tadić zloupotrijebio posjetu manastiru Visoki Dečani za Božić i dao političke izjave, rekavši da je Kosovo srpska zemlja, te da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i nema namjeru povući paralelne strukture sa sjevera.

Tadić je u izjavi novinarima tokom boravka u Visokim Dečanima rekao da za Božić iz tog manastira jedino ima smisla uputiti poruku mira i Srbima i Albancima i međunarodnoj zajednici.

"Ovdje u Visokim Dečanima mislim da se ništa drugo i ne može reći i zbog toga ovaj manastir i jeste sveto mjesto ne samo za naš narod, već za sve ljude koji posjećuju naše Kosovo i Metohiju, našu zemlju. Ovo je naš zajednički evropski prostor", rekao je Tadić.

Na novinarsko pitanje hoće li ikada priznati nezavisnost Kosova, Tadić je rekao da je njegov odgovor poznat i kratak - nikada.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije