Tadić ne ide u Zagreb, o Mesiću pred VS UN

Radiosarajevo.ba
Tadić ne ide u Zagreb, o Mesiću pred VS UN

Predsjednik Srbije Boris Tadić je izjavio da će 22. januara na sjednici Vijeća sigurnosti UN govoriti o izjavama odlazećeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića. Tadić neće prisustvovati inaguraciji novoizabranog predsednika Ive Josipovića.

Mesić bi vojnim putem riješio pitanje referenduma RS

Boris Dežulović: Rado ide Stipe u vojnike

Boris Tadić je u četvrtak rekao da je izjava odlazećeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića prijetnja po bezbijednost regiona i ratno huškanje.

Tadić je dodao da je to prijetnja i po bezbijednost svih ljudi, naroda koji žive u regionu i da će o toj pretnji govoriti u Vijeću sigurnosti UN kao najvišem tijelu svjetske organizacije koje se bavi pitanjem sigurnosti u cijelom svijetu, rečeno je agenciji Beta u Kabinetu Predsjednika Srbije.

Predsednik Tadić učestvovaće na sjednici Vijeća sigurnosti UN koje će u petak, 22. januara razmotriti najnoviji izvještaj o radu misije UN na Kosovu (UNMIK).

Također, Pres služba Borisa Tadića potvrdila je Fonetu da predsjednik neće prisustvovati inauguraciji novoizabranog hrvatskog predsjednika 18. februara.

Tadić je, kako se podsjeća, ranije najavio da neće ići na Josipovićevu inauguraciju, ukoliko na njoj bude i predsednik Kosova Fatmir Sejdiu.

Prištinski list "Zeri" prenio je izjavu portparola predsjednika Kosova Džavita Bećirija koji je potvrdio da će Fatmir Sejdiu prisustvovati inauguraciji Josipovića.

Boris Dežulović: Rado ide Stipe u vojnike
Mesić: Tadić bi trebao doći na inauguraciju Josipovića
Tadić poručuje Josipoviću: Ili ja, ili Sejdiu
Josipović: "Što se mene tiče, nema vojnih rješenja"
NATO nema komentara na Mesićevu izjavu

mtsmondo.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije