Tadić: Hrvatske izjave kvare odnose dviju zemalja

Radiosarajevo.ba
Tadić: Hrvatske izjave kvare odnose dviju zemalja

Predsjednik Tadić je na Paliću pokraj Subotice novinarima izjavio da je iznošenje "neistinitih tvrdnji hrvatskog predstavnika pred Međunarodnim sudom u postupku za ocjenu legalnosti jednostrano proglašene neovisnosti Kosova miješanje u unutarnje stvari Srbije", prenosi Hina.

"Očekujem da hrvatski dužnosnici definiraju svoju poziciju i nadam se da to nije namjera da se naši odnosi spuste na nižu razinu", rekao je Tadić, i podsjetio da su dobrosusjedski odnosi pretpostavka europskih integracija svih zemalja Zapadnog Balkana.

S druge strane, Tadić je istaknuo da su potpuno neutemeljene ocjene iz Hrvatske da Srbija ima neiskrenu politiku prema Bosni i Hercegovini.

‘Srbija ostaje svom snagom privržena Daytonskom sporazumu, i očekujemo da se predstavnici naroda u BiH dogovore o budućim rješenjima u toj zemlji", rekao je Tadić.

Predsjednik Tadić je objasnio da bi Srbija neiskrenom politikom u odnosu na cjelovitost BiH ugrozila vlastiti teritorijalni integritet, ali i narušila svoj kredibilitet u postupku pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije