Svjedok masakra u Zagrebu: Izašao sam na balkon, začuo pucnjeve, a zatim jauk žene

Radiosarajevo.ba
Svjedok masakra u Zagrebu: Izašao sam na balkon, začuo pucnjeve, a zatim jauk žene
Foto: Marin Tironi / Pixsell / Zagreb: Policija intezivno traga za ubicom

"Bio sam na balkonu kad sam čuo pucnjeve. Sigurno su bili pištoljski, a onda su se čuli jauci. Ženski. Po zvukovima koji su dopirali činilo mi se kao da dopiru s negdje od Hendrixovog mosta. Minutu kasnije, u 21.21 nazvao sam prijatelja i rekao da sam upravo čuo pucnjavu. Nisam mogao vidjeti nikakve bljeskove od ispaljenih hitaca, ali sam to jasno čuo. Nije bila rafalna paljba", ispričao je svjedok za Jutarnji list.

Masakr u Zagrebu: Ubijeno šest ljudi, policija u velikoj potjeri za ubicom

"Prije toga nisam ništa čuo, ali vriskovi koji su se čuli dopirali su iz ovog dijela kratkog dijela ulice koja izlazi s jedne strane na Remetinečku, a s druge strane na Ulicu Radoslava Cimermana. Na balkon sam izašao jer sam očekivao goste, ali nakon što sam čuo pucnjeve rekao sam im da ne dolaze. Ubrzo je došla policija koja nam je zabranila da prilazimo mjestu zločina", ispričao je mladić koji je s balkona slušao kako ubica puca po ljudima.

Sagovornik Jutarnjeg lista kaže kako nakon toga nije čuo da bi se bilo kakav automobil brzo udaljavao s mjesta zločina. Inače, kuća i zgrade u kojima se dogodio zločin već su prije dosta godina gorjele. Policija je zasad samo potvrdila da se dogodilo šesterostruko ubistvo, da su na terenu i ekipe za uviđaj, ali i specijalna policija jer je ubica naoružan i u toku je velika policijska akcija potrage za ubicom.

S obzirom na izjave svjedoka da se nije čuo automobil nakon zločina moguće je da je ubica negdje drugdje ostavio automobil, jer je Remetinečka trenutno zatvorena zbog radova na rotoru. Cimermanova ulica je otvorena i njome se može u nekoliko pravaca, ali uglavnom prema Novom Zagrebu.

Novi detalji masakra u Zagrebu: Pobijena cijela porodica, preživjela beba od 7 mjeseci

Ovaj nezapamćeni i dosad najteži zločin u Zagrebu u proteklih više od dva desetljeća policija intenzivno istražuje. 

 Iako su pojedini mediji javili oko 1.20 sati da je napadač uhapšen, iz policije u Zagrebu su to demantirali:

Muškarac je, neslužbeno se saznaje, dvojicu muškaraca, tri žene te desetgodišnje dijete. To je nova informacija. Ranije se govorilo o četvero ubijene djece.

Novinarima u Zagrebu se obratio i Marko Rašić, načelnik policije, koji je otkrio spol i starost poginulih osoba.

"Oko 21 i 30 zaprimili smo više dojava da je došlo do pucnjave. Dolaskom na mjesto događaja zatečeno je šest smrtno stradalih osoba. Radi se o dvojici muškaraca, tri žene i jednom djetetu rođenom 2009. godine. Jedno dijete je pronađeno koje je neozlijeđeno, radi se o bebi i zbrinuta je. Osoba još nije uhićena, ali je dovodimo u vezu s ubojstvom. U potragu su uključeni svi rodovi policije i sve policijske postaje. Zadnja intervencija na ovoj adresi bila je 2011. godine, ali se taj događaj ne dovodi u svezu s ovim činom", rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije