Svjedočenje taksiste kojeg je oteo ubica iz Mladenovca: Ušao i rekao da ima bombu, čitao i vijesti

3
Radiosarajevo.ba
Svjedočenje taksiste kojeg je oteo ubica iz Mladenovca: Ušao i rekao da ima bombu, čitao i vijesti
Foto: Blic.rs / Ubica iz Mladenovca

Taksista D.A. (58) kojeg je oteo Uroš Blažić, masovni ubica iz Mladenovca nakon svog krvavog pira, saslušan je prošle sedmice u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu gdje je do detalja ispričao kroz kakvu je agoniju, dugu šest sati, prolazio nakon što je u njegovo vozilo sa bombama uletio ubica.

Još uvijek pod stresom zbog svega što je preživio kobnog 4. maja, on je smogao snage i prisjetio se svih detalja tokom vožnje sa Blažićem, kao i kako se ubica ponašao dok je bio u njegovom vozilu.

Taksista je u Tužilaštvu ispričao da je kobne noći primio poziv od dispečerske službe u kojem mu je rečeno da ima vožnju do mjesta u blizini Uba, piše Blic.

Teška saobraćajna nesreća u Sarajevu: Jedan automobil završio na krovu

Teška saobraćajna nesreća u Sarajevu: Jedan automobil završio na krovu

"Vozi, imam bombu"

Kako je ispričao on se dok je vozio putnicu isključio sa autoputa na naplatnoj rampi Mali Požarevac.

"Tada je, ispričao je on, primjetio više policijskih vozila u suprotnoj traci, a on je nastavio da vozi polako. Čekao je red na naplatnoj rampi i ispred njega je bilo nekoliko vozila. Oko 23.30 u njegovo vozilo je upao mladić koji je držao torbu u ruci", kaže izvor upoznat sa slučajem.

Taksista je u Tužilaštvu ispričao da je kobne noći primio poziv od dispečerske službe u kojem mu je rečeno da ima vožnju do mjesta u blizini Uba.

Novi detalji masakra u Mladenovcu: Otkriveno kako je taksista spasio trudnicu od ubice

Novi detalji masakra u Mladenovcu: Otkriveno kako je taksista spasio trudnicu od ubice

Blažić se taksisti obratio riječima: "Vozi, imam bombu".

"Taksista mu je rekao da ima mušteriju, međutim Blažić je bio uporan i pošto je prijetio bombama taksista je shvatio da ima bombu. Blažić je sjeo pored djevojke koja je već bila u vozilu. Ona je šutila, a on joj se obratio: "Vidi, imam bombu", kaže izvor.

Kako navodi izvor, taksista je dodao da je na naplatnoj rampi bila policija, a da se Blažić tada uznemirio i rekao mu da vozi, da ne staje i da drži osigurač.

"Taksista je rekao da je bio uplašen za sigurnost, a Blažić mu je tada rekao da je ubio više od 20 ljudi! Taksista je rekao da je šutio i vozio, a djevojka je rekla Blažiću da se smiri i da je ona trudna. Blažić se tada smirio i tražio taksisti da ga vozi ka Mladenovcu. Taksista je ispričao i da je ubjedio Blažića da djevojku odvezu za Ub da neko ne bi posumnjao da se nešto događa", kaže izvor upoznat sa slučajem.

Ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca: 'Okrenuo se prema meni i krenuo da nišani'

Ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca: 'Okrenuo se prema meni i krenuo da nišani'

Dao djevojci da se javi momku, taksista razgovarao sa dispečerkom

Takođe, taksista je ispričao i da je tokom vožnje njega pozvala dispečerka i pitala ga da li nešto zna o ubistvima. Blažić mu je dozvolio da se javi, a taksista je svojoj koleginici rekao da "ne zna mnogo".

"Tokom vožnje djevojku je čak nazvao i njen momak i ona se javila. Kratko su pričali, a Uroš Blažić ju je upozorio da pazi šta govori. Taksista je ispričao i da je čuo Blažića kako govori: "Neće vam biti ništa samo morate da me slušate". Takođe, taksista je rekao i da je pokušavao da ubijedi Blažića da izađe malo ranije iz vozila kako momak od djevojke ne bi nešto posumnjao, međutim on to nije želio da uradi", kaže izvor.

Kako je ispričao taksista, kada su stigli u mjesto kod Uba, Blažić je upozorio djevojku da pazi šta radi i da ga ne prijavljuje da ne bi imala probleme, ali i da ne bi taksista imao probleme jer je ostao sa Blažićem. Njen momak je platio vožnju, a djevojka je ćutke izašla iz kola.

"Blažić je nakon što je djevojka otišla rekao taksisti da ugasi taksimetar i tablet i naredio mu da idu za Kragujevac sporednim putevima. Kako je taksista ostajao bez goriva stali su na benzinsku pumpu u Mionici kako bi natočio gorivo. Taksista je ispričao i da je od Mionice ka Kragujevcu Blažić dva puta zadrijemao, bio je dosta smireniji. Taksista se iz straha da ne izazove nešto kod Blažića trudio da ne razgovara previše sa njim", navodi izvor.

Ubici iz Mladenovca produžen pritvor, ide na psihijatrijsko vještačenje

Ubici iz Mladenovca produžen pritvor, ide na psihijatrijsko vještačenje

Čitao vijesti, pa tražio taksisti 3.000 dinara za hranu

Prema izjavi taksiste, Blažić je ispričao šta je uradio, da je ubio neke ljude, da je imao automatsku pušku koju je negdje bacio i mislio je da tu pušku neće moći da nađu, kao i da je kod sebe imao i pištolj koji mu je ispao u kolima koja je prethodno ukrao.

"U jednom trenutku je počeo i da čita vijesti, a taksista je tada saznao i da Blažićev otac radi u Vojsci. Taksista je rekao i da će mu otac imati silne neprilike. Prema riječima taksiste, Blažić je rekao i da će ako ga uhvate ići na doživotnu robiju, ili će da ga ubiju ili će sam sebi da oduzme život. Kada su stigli u Vinjište Blažić je od taksiste tražio 3.000 dinara jer mu treba za hranu i tražio mu da obeća da ga neće prijaviti", navodi izvor.

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara.

Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije