Svjedočenje Mate Granića, dojava o bombi u sudu

Radiosarajevo.ba
Svjedočenje Mate Granića, dojava o bombi u sudu

Svjedočenjem bivšeg hrvatskog ministra vanjskih poslova Mate Granića na zagrebačkom Županijskim sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Sanadera se tereti za uzimanje 3,6 miliona kuna provizije od austrijske Hypo banke te primanje 10 miliona eura mita od mađarskog MOL-a kojem je, prema tvrdnjama tužiteljstva, zauzvrat omogućio sticanje većinskih upravljačkih prava u Ini.

Mađarska MOL Grupa saopštila je da i dalje nema saznanja da je u toku kazneni postupak u Hrvatskoj ili Mađarskoj protiv ijednog menadžera MOL-a, te izrazila žaljenje što je na suđenju bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu odbijeno ispitivanje predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija jer bi, kako navode, imali što reći o tom slučaju.

Sanaderova obrana tvrdi da je Mate Granić bio glavni pregovarač s Hypo bankom.

Dojava o bombi u sudnici

Nešto više od pola sata prije početka nastavka suđenja, dojavljeno je da je na Županijskom sudu u Zagrebu postavljena bomba. Zbog toga je sud bio u potpunosti evakuiran, a nastavak suđenja nije počeo na vrijeme. Provjera svake prostorije je još u toku i policija s policijskim psima pretražuje zgradu. Prema neslužbenim informacijama dojava o bombi je lažna, ali policija još nema službenu potvrdu.


 

Novi svjedoci na suđenju Sanaderu, ali ne i Jadranka Kosor

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije