Svjedočanstvo dječaka koji je vidio nesreću kod Morače

Radiosarajevo.ba
Svjedočanstvo dječaka koji je vidio nesreću kod Morače

Dvanestogodišnji Bojan Popović koji je bio sa svojim ocem Boškom svjedok  tragedije na mostu Grlo uspješno se oporavlja u podgoričkoj Dječijoj bolnici, piše Blic.

U teškoj saobraćajnoj nesreći u blizini manastira Morača život je izgubilo 18 ljudi, dok se četvoro još bori za život.

Njih dvojica su vidjeli da je autobus velikom brzinom izletio iz tunela i prešao na suprotnu kolovoznu traku i zakačio nekoliko znakova pored puta.

Dječak je povrijeđen kada ga je autobus zakačio za kuk i odbacio nekoliko desetina metara dalje. On je ostao na asfaltu, a autobus se poslije toga digao na dva točka i survao na provaliju. Sve se to desilo dok su oni bili na pješačkom dijelu mosta Grlo.

Dječak kaže da je čuo krike putnika u autobusu koji je letio u provaliju.

On je zadobio lakše povrede glave, kuka i noge, ali će sutra biti pušten na kućno liječenje. Popovići žive u selu nedaleko od mesta tragedije.

Vozač iz Luxemburga Sadrija Marković ispričao je podgoričkim Vijestima da je on povrijeđenog dječaka i njegovog oca prebacio do kafane Počinak, i da su ih odatle druga kola prebacila do bolnice.

Autobus sa 46 putnika survao se u nedelju oko 17 sati u provaliju kod manastira Morača, na mostu zvanom Grlo. U nesreći je poginulo 18 osoba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije