Brnabić potvrdila / Svi koji su primili cjepivo u Beogradu dobit će poziv za revakcinaciju

29. 03. 2021. u 19:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je iz Srbije u region poslata najljepša slika o solidarnosti vakcinisanjem građana drugih država i da će svi biti pozvani da dođu na revakcinaciju.

"Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku", rekla rekla je Brnabić za srbijanske medije.

Ona je rekla da je „najsimpatičnija slika bila kada su na vakcinisanje u Beograd došle stjuardese u uniformama albanske avio kompanije", koja je obišla čitav region.

"Verovali su svi koji su došli u Srbiju, imali su u nas povjerenje i hvala im", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je procijenjeno da će Srbija morati da uništi 20.000-25.000 vakcina AstraZeneca, jer im početkom aprila ističe rok, i dodala da Srbija nije htjela tako nešto da uradi, već da pomogne i regionu tako da je pozvala i građane drugih država na vakcinaciju.

„Drago mi je da smo bili solidarni i ne samo sada već i kad je Aleksandar Vučić nosio drugim državama vakcine“, rekla je Brnabić.

„Epidemiološka situacija je teška, ali nas spašava vakcinacija“, rekla je Brnabić, navodeći da u aprilu treba da stigne još 1,7 milona vakcina.

Ona je rekla da Srbija troši enormne sume novca za nabavku vakcina, jer ih plaća, kao i da ona vodi računa o zdravlju građana, ali i ekonomiji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)