Svećenik se buni protiv nastupa Dine Merlina u Dubrovniku: Zavija kao hodža

Radiosarajevo.ba
Svećenik se buni protiv nastupa Dine Merlina u Dubrovniku: Zavija kao hodža
Ivica Sinanović, penzionirani svećenik, iznenadio je regionalnu javnost nakon što je na svom Facebook profilu objavio status, pobunivši se protiv nastupa Dine Merlina tokom novogodišnje noći u Dubrovniku.

Sinanović je napisao kako mu je žao što će Dubrovčane zabavljati pjevač iz Bosne, te je svojstven način vrijeđao regionalnu zvijezdu Dinu Merlina, prenosi Dubrovački dnevnik.

"Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije, pa bujrum gospari", napisao je Sinanović na svom društvenim mrežama.

ivica_sinanovic_facebook1.jpg - undefined

Hrvatski mediji podsjetili su da je riječ o svećeniku koji je nepravomoćno osuđen zbog ubistva predsjednika Mjesnog odbora u Banićima, na Dubrovačkom primorju Marka Kraljevića. Ovaj događaj je šokirao tamošnju javnost 2012. godine, te je 2013. godine Sinanović proglašen krivim i osuđen na četiri i pol godine zatvora. Nakon žalbe i ponovnog provođenja postupka, ovaj svećenik oslobođen je 2016. godine.

Sinanović je nakon oslobađajuće presude zatražio penzioniranje koje je i dobio.

Penzionirani svećenik, sudeći prema njegovim objavama na društvenim mrežama, voli hrvatske grbove, ali ne one službene, nego one na kojima je prvo polje bijelo, gaji simpatije prema HOS-u i dolazi iz Bosne i Hercegovine pa hrvatski mediji ističu da je nejasno zašto mu smeta izvođač koji potječe iz iste zemlje kao i on sam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije