Svećenik iz Nove Gradiške slao uznemirujuće poruke dječaku: 'Hajde da se provozamo'

2
Radiosarajevo.ba
Svećenik iz Nove Gradiške slao uznemirujuće poruke dječaku: 'Hajde da se provozamo'
Foto: Twitter / Svećenik slao poruke dječaku

Nakon što je riječki nadbiskup Mate Uzinić nedavno detaljno progovorio o slučajevima zlostavljanja u svojoj nadbiskupiji, u medije je izašla nova priča o zlostavljanju u crkvenim redovima.

Roditelji jednog dječaka su za hrvatski Danas.hr ispričali da je njihov sin primao uznemirujuće poruke od novogradiškog svećenika M.D.

Sve se događalo prošle godine. "Hajde da se večeras nađemo i malo provozamo mojim automobilom", glasi samo jedna od mnogih poruka za koje su roditelji uvjereni da ih je poslao svećenik. 

State Department o rezoluciji o Srebrenici: Prihvatanje činjenica region pokreće ka pomirenju

State Department o rezoluciji o Srebrenici: Prihvatanje činjenica region pokreće ka pomirenju

"Naše dijete je došlo kući, krenulo se derati u panici ‘Mama tu je svećenik, mama tu je svećenik’, mi nismo znali o čemu se radi", ispričao je očuh žrtve.

Roditelji tvrde kako je njih sin vjerovao da se preko aplikacije dopisuje s prijateljem s kojim se nije čuo duže vrijeme, a koji je svećenikov imenjak. 

Potresna ispovijest žrtve svećenika pedofila iz Hrvatske: "Taj demon me zlostavljao od 7. godine"

Potresna ispovijest žrtve svećenika pedofila iz Hrvatske: "Taj demon me zlostavljao od 7. godine"

"Svećenik je došao tu gdje živimo, na početak ulice i naše dijete ga je srelo putem. Kada je došao do njega, svećenik je otvorio prozor automobila i rekao 'Ja sam, sa mnom si se dopisivao, uđi u automobil' i on je pobjegao kući i rekao nam što je bilo", prisjetili su se roditelji.

"Policija je digla ruke"

Navode kako je njihov sin imao veliko povjerenje u svećenika, te ga je čak tretirao kao duhovnog vođu. Nakon što su saznali za sve što se događalo, zajedno s dječakom su otišli na policiju. 

"Policija je digla ruke i rekla da on ima 16 godina, da on sam odlučuje o tome i da oni s tim nemaju ništa. Kazali su nam da je dijete trebalo ući u automobil i tek tada bi oni mogli nešto poduzeti, te su se ogradili. Žalosno je što policija niti zbog reda nije izašla na mjesto gdje on živi, što mu nisu uzeli laptop…", naglasili su. 

"Da je to laž, ne bi ga Biskupija maknula"

Rekli su kako su nakon toga odlučili kontaktirati Požešku biskupiju kojoj pripada sporni svećenik.

"Objasnila sam im o čemu se radi, da imamo slike zaslona poruka i da je to strašno.

Biskupija je reagirala brzinom munje, te u roku dva sata svećenik više nije bio u Novoj Gradiški. Nisu nam htjeli reći gdje je, osim da je u samostanu u blizinu te da mu je zabranjeno sve osim sprovoda", kazala je majka. 

Istaknula je da su iz crkve poslali nadležne osobe koje su u civilu došle razgovarati s dječakom. Svećenik je tada radio i u novogradiškoj školi, ali ubrzo je prestao tamo raditi. Očuh je uvjeren kako je svećenik slao poruke dječaku. 

Svećenik se pojavio u popularnom kvizu Potjera. Nije znao nijedan odgovor

Svećenik se pojavio u popularnom kvizu Potjera. Nije znao nijedan odgovor

"Sigurni smo da je to bio taj svećenik jer da nije bio on, da je to nekakva izmišljotina ili laž, ne bi ga Biskupija maknula iz Nove Gradiške, ne bi ga maknuli s mjesta profesora u školi", smatra očuh.

Na stranicama Požeške biskupije stoji da se svećenik M.D. trenutno nalazi u Požeško-slavonskoj županiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije