Vučićeve plavuše: Bivša Dodikova savjetnica iz Tuzle i Šešeljeva radikalka

Radiosarajevo.ba
Vučićeve plavuše: Bivša Dodikova savjetnica iz Tuzle i Šešeljeva radikalka
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon posjete Hrvatskoj, već danima je jedna od glavnih zvijezda u regiji, no ovog puta mediji su primijetili i dvije, pomalo samozatajene plavuše iz njegove pratnje.

Tokom prijema kod predsjednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića njih dvije bile su u prvom planu, jer su okružile Vučića, pa je tako s njegove desne strane sjedila Zorana Mihajlović, a s lijeve Jadranka Joksimović, prenosi Express.

Takav je otprilike i njihov odnos snaga, jer Zorana je potpredsjednica Vlade i ministrica graditeljstva u Vladi Srbije, te potpredsjednica Vučićeve Srpske napredne stranke, dok je Jadranka ministrica europske integracije.

Zorana je, prema njenoj službenoj biografiji, rođena 1970 godine u Tuzli da bi osnovnu i srednju školu završila u Beogradu. Jedno duže vrijeme je radila u Elektroprivredi Srbije, a posebno se ističe činjenica da je bila savjetnica za energetiku Miloradu Dodiku.

Jadranka je rođena Beograđanka i sudeći prema njenom obrazovanju, predodređena za diplomatiju. Naime, završila je beogradski Fakultet političkih znanosti na smjeru Međunarodni odnosi. S Vučićem sarađuje već duže vrijeme, pa vrijedi podsjetiti da je bila Vučićeva savjetnica za međunarodne odnose u Srpskoj radikalnoj stranci Vojislava Šešelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije