Suprugu polio benzinom i zapalio: Poznati detalji optužnice za svirepo ubistvo u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Suprugu polio benzinom i zapalio: Poznati detalji optužnice za svirepo ubistvo u BiH
Foto: Dejan Božić, RAS Srbija / Ilustracija

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv Branislava Stanivukovića (43) iz Srpca, koji je u julu ove godine, nakon dugogodišnjeg zlostavljanja, vanbračnu suprugu M.M. polio benzinom i zapalio na lokalnom putu kod Aleksandrovca.

Stanivuković se optužnicom tereti za krivično djelo "teško ubistvo", za koje je predviđena kazna dugotrajnog zatvora, piše Srpskainfo.

Slučaj koji je prije pet mjeseci šokirao Banja Luku i regiju, osim svireposti, ostaće i upamćen po tome što su Stanivukovića u početku teretili samo za nasilje u porodici, ali je nakon pritiska javnosti banjalučko tužilaštvo ovaj slučaj ipak prekvalifikovalo kao teško ubistvo.

Teško povrijeđena M.M, kojoj su konstatovane teške opekotine po cijelom tijelu, podlegla je u UKC RS dvije sedmice nakon tragičnog slučaja.

Prema optužnici, Stanivuković se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

Prvi put nesrećna žena je pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine. Za osvetu, Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

Iz straha za život svoje maloljetne kćerke M.S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom.

Dugogodišnje zlostavljanje kulminiralo je 20. jula ove godine.

Stanivuković je kritičnog dana pratio vanbračnu suprugu M.M, koja je bila u društvu sa kćerkom. Presreo ih je na lokalnom putu Aleksandrovac – Mrčevci.

Iako je nesrećna žena pokušala da pobjegne, krvnik ju je stigao, polio benzinom i zapalio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije