Supruga Muamera Zukorlića: Evo šta je muftija govorio još 2006. godine

2
Radiosarajevo.ba
Supruga Muamera Zukorlića: Evo šta je muftija govorio još 2006. godine
Foto: Instagram/ E. Zukorlić / Supruga muftije Muamera Zukorlića

Elma Elfić Zukorlić, supruga muftije Muamera Zukorlića i profesorica na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, u ispovijesti za list Nova ekskluzivno govori o navodima o trovanju muftije, a koje je nedavno izneo Usame Zukorlić.

Zukorlićeva supruga ističe da je informaciju o trovanju saznala iz medija i zahtijeva ekshumaciju tijela kako bi se ustanovila istina, ali i govori o prijetnjama koje je svojevremeno, tačnije od 2006. godine, dobijao preminuli muftija.

Već danima se ne stišava bura koju su izazvali navodi Zukorlićevog sina Usamea na konferenciji za medije u Novom Pazaru. On je tom prilikom istakao da sumnjaju da je njegov otac otrovan teškim metalima i to na osnovu analize krvi muftije, uzete na dan kada je Zukorlić sahranjen.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

“Od 2006. god, posebno u periodu udara na Islamsku zajednicu postojale su izvjesne prijetnje. Muftija je, vrlo često, govorio o tim prijetnjama na medijima na kojima je gostovao. Obezbjeđenje od države dobija u momentu kada ga Isil targetira kao osobu koju treba eliminirati. To je sve što ja znam”, ističe ona i dodaje:

Ako mislite na direktne prijetnje, ja nemam takva saznanja”, navodi.

Zukorlićeva supruga navodi i da njihova porodica nije imala saznanja da je život njenog supruga ugrožen. Kako navodi, očekuje da tužilaštvo i policija učine sve da rasvijetle okolnosti smrti njenog supruga.

Od nadležnih organa očekujem da se što prije izvrši ekshumacija i obdukcija i da stručnjaci sudske medicine R. Srbije, ali i svi drugi stručni timovi koji su uključeni na zahtjev drugog dijela porodice, nas što prije dovedu do istine“, navodi Elma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije