Sukob navijača Partizana i kosovske policije

Radiosarajevo.ba
Sukob navijača Partizana i kosovske policije

Grupa navijača fudbalskog kluba Partizan koja je iz Beograda organizovano krenula na obilježavanje Vidovdana na Gazimestanu povrijeđena je jutros na administrativnom prelazu Merdare poslije sukoba sa kosovskom policijom.

Navijači su autobusom krenuli na Gazmestan povodom Vidovdana; na administrativnom prelazu Meradare zaustavila ih je kosovska policija koja je pokušala da ih vrati nazad, a zatim je došlo do incidenta i do oružane paljbe

Hitna služba Doma zdravlja iz Kuršumlije dovezla je danas 13 povrijeđenih sa administrativnog prelaza Merdare i ukazana im je ljekarska pomoć, objavile su Nezavisne. Incident se dogodio oko osam sati ujutru.

Doktor Zoran Vučković iz Kuršumlije kazao je agenciji Beta da svi povrijeđeni imaju rane od vatrenog oružja, ali da ne zna da li od bojeve municije ili gumenih metaka. „To su uglavnom teže povrede i zato su svi upućeni na Hirurgiju u Prokuplju.“

Iako doktori ne mogu da potvrde o kakvim se mecima radilo, jedan od povrijeđenih navijača rekao je da je to učinjeno bojevom municijom:

„Organizovano smo krenuli na Gazimestan da obeležimo Vidovdan. Bez ikakvih problema smo prešli našu granicu kada nas je na Merdarama zaustavila Kosovska policija. Rekli su nam da tu nećemo proći i da nema šta da tražimo na Kosovu. Usledilo je komešanje, a zatim i tuča. U jednom trenutku policajci su na nas zapucali bojevom municijom“, rekao je D.B. iz Beograda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije