Suđenje popu optuženom za ubistvo štićenika

Radiosarajevo.ba
Suđenje popu optuženom za ubistvo štićenika

Suđenje pravoslavnom svešteniku Branislavu Peranoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo štićenika Nebojše Zarupca u Centru za odvikavanje od droge "Sretenje" u Jadarskoj Leštici, 6. augusta prošle godine, zakazano je za 17. januar, saopšteno je u Višem sudu u Šapcu.

Nebojša Zarubac (39), štićenik Centra izdahnuo je nakon višesatnog mučenja, udaranja štapom, rukama i nogama.

Potvrđen je nalaz obdukcije kojom je utvrđeno da je ubijeni Zarubac umro zbog gušenja sopstvenim želudačnim sadržajem, kao i da je imao obilno unutrašnje krvarenje nastalo od udaraca po tijelu. Na tijelu je imao 50 hematoma i bila mu je slomljena hrskavica u grlu usljed hvatanja za vrat, a u njegovoj krvi nisu nađeni tragovi psihoaktivnih supstanci.

Štićenika centra za odvikavanje ubio šipkom

U trenutku zločina Peranović, kome prijeti zatvorska kazna od 15 do 40 godina, je bio uračunljiv, pokazalo je vještačenje neuropsihijatrijskog tima zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, koje je naložio Viši sud u Šapcu.

"Optužnica tereti Peranovića da na svirep način usmrtio štićenika, uz detaljan opis tog čina", rekao je portparol Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević.

Suđenje će biti javno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije