Suđenje liderima Demokratskog fronta za pokušaj državnog udara

Radiosarajevo.ba
Suđenje liderima Demokratskog fronta za pokušaj državnog udara
U Višem sudu u Podgorici danas počinje suđenje liderima Demokratskog fronta i grupi ruskih i srpskih državljana za navodni pokušaj državnog udara na dan izbora 16. oktobra prošle godine.

Za pokušaj terorizma optuženi su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, a osim njih, na optužnici Specijalnog državnog tužilaštva su i ruski državljani Edvard Šišmakov, Vladimir Popov, Mandićev vozač Mihailo Čađenović i devet srpskih državljana.

Neki crnogorski protali ovaj proces nazivaju "suđenje vijeka".

Za pokušaj terorizma optuženi su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, a osim njih, na optužnici Specijalnog državnog tužilaštva su i ruski državljani Edvard Šišmakov, Vladimir Popov, Mandićev vozač Mihailo Čađenović i devet srpskih državljana

Predsjednik crnogorske vlade Duško Marković izjavio je ranije da je napad na dan parlamentarnih izbora planiran u stranoj državi, a da je interes bio da se Crna Gora zaustavi na putu integracija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije