Studenti napadnuti u studentskom domu u Zagrebu: Uhapšeno više osoba

0
Radiosarajevo.ba
Studenti napadnuti u studentskom domu u Zagrebu: Uhapšeno više osoba
Foto: Jutarnji.hr / Ilustracija

Policija je u večernjim satima intervenisala u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Prema još nepotvrđenim informacijama, grupa Bad Blue Boysa nedugo nakon utakmice Dinamo - Hajduk upala je u paviljone studentskog doma i fizički napadala dio studenata.

Oko 22 sata policija je s četiri marice i 10 do 15 policajaca došla u Studentski dom Stjepan Radić u Zagrebu. Razlog je pobjeda Hajduka nad Dinamom u večerašnjoj utakmici na Maksimiru, piše Jutarnji.hr.

Iz PU zagrebačke su za Jutarnji list potvrdili kako su izašli na teren nakon dojave. S obzirom da je intervencija bila u toku, nisu davali dodatne izjave.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Ispred glavnog ulaza u dom kasno sinoć stajala su dva policijska kombija, grupa policajaca te nekoliko zaštitara doma. Niko od njih novinarima Jutarnjeg nije želio reći šta se događa.

Kako se saznaje od okupljenih studenata, pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys penjali su se preko ograde doma, upadali u paviljone i tražili studente na koje bi nasrnuli.

"Valjda su došli ovdje jer znaju da niko nije iz Zagreba i nema nikog njihovog", komentirao je jedan student.

Prema nepotvrđenim informacijama, Boysi su napali nekoga ispred devetog paviljona. Policija je viđena i pred šestim paviljonom u koji su navodno Boysi također ušli. Studenti tvrde da je uhapšeno između 10 i 15 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije